Több platformon, megújulva térnek vissza az Xbox avatárjai

Az Xbox 360-on bevezetett avatároknak nagy szerep jut majd a Windows 10-ben.

Több platformon, megújulva térnek vissza az Xbox avatárjai

A játékosok rajzfilmszerű, virtuális reprezentációi 2008-ban jelentek meg Xbox 360-on a Rare fejlesztésében. Hamarosan egy nagyon szép kis ökoszisztéma épült ki a kis karakterek köré, így nem meglepő az sem, hogy Windows 8-on és Windows Phone-on is megjelentek az avatárok. Később azonban a háttérbe szorultak kicsit: Xbox One-on például csak egy külön alkalmazásban tekinthetők meg jelenleg, és csak egy statikus képet készíthetünk róluk, amit profilképnek állíthatunk be.

Úgy tűnik azonban, hogy a Microsoft a Windows 10 közeledtével az avatárok teljes revitalizációjára készül, és a cég összes platformját összefogó rendszeren komoly szerepet kaphatnak. Ennek megvalósítására a Microsoft most több mérnököt és grafikust keres, az avatárok fejlesztését pedig a Rare-től áttelepíti Redmondba, ahhoz a belsős csapathoz, ami a különböző Xbox-alkalmazások és élmények több platformra eljuttatásáért felelős. A leírás szerint az új avatároknak nem csak, hogy sokkal jobban kell kinézniük, de rengeteg különféle mozgásra és animációra is képesnek kell lenniük.

Ahogy arról már írtunk, a Microsoft minden platformján egységesíteni szeretné az operációs rendszert, és az ahhoz kapcsolódó felhasználói élményt, így a Windows 10 megjelenik majd a hagyományos PC-ktől kezdve a tableteken és telefonokon át az Xbox One-on is. Logikusnak tűnik, hogy a felhasználókat mindenhol egy közös avatár reprezentálja a teljes ökoszisztémában.

Új csapat a Kinect-alapú élmények fejlesztésére

Eközben egy másik új csapat létrejött az Xbox-divízión belül, melynek kifejezetten az a célja, hogy teljesen új, korábban még nem látott élményeket és felhasználási formákat találjanak ki a Kinect számára. A csapat magja az Xbox 360-ért, Xbox Live-ért és a Kinect létrehozásáért felelős veteránokból áll, és rohamléptekben bővül.

A csapatba többek között szoftvermérnököket is keresnek, a pozíció leírása pedig egyértelművé teszi, mire lehet számítani: "Ha egy sima, kényelmes állást szeretnél a Microsoftnál, akkor ez nem neked való. Ha azonban megvan benned a motiváció arra, hogy forradalmasítsd a szórakoztatóipart, és kiemelkedően érdekelnek a Kinectben rejlő lehetőségek[...]". Úgy tűnik tehát, hogy a Microsoft egyáltalán nem tett le a Kinectről, csak egyelőre - nagyon helyesen - a kontrolleres, hardcore játékokra koncentrál.

Az Xbox One mellé kezdetben kötelezően járó Kinect problémája ugyanis az volt, hogy bár a nappali szórakoztatóközpontjának vezérlését rendkívül kényelmessé és futurisztikussá tette, valójában nem igazán készült olyan alkalmazás vagy játék, ami megmutatná a felhasználóknak, miért is éri meg kifizetni érte a prémium felárat. Vélhetően a Microsoft eleve jobban járt volna, ha egy olcsóbb, az Xbox 360 keményvonalas közönségének jobban megfelelő konzollal jelenik meg a piacon, majd miután megszerezte a szükséges piaci részesedést, és elkészültek az újszerű, "forradalmi" alkalmazások és játékok a Kinecthez, csak azután kezdi el propagálni az új kamerás kütyüt.

Mindez pedig valószínűleg azt is jelenti, hogy a Microsoft által 2000-ben (akkor) iparági rekordnak számító 375 millió dollárért megvett, ám az utóbbi években csak kinectes sportjátékok és alkalmazások fejlesztésére befogott Rare válláról végre lekerül a teher, hogy a casual-kamerás játékok zászlóvivője legyen. Így pedig a csapatnak végre lesz ideje és erőforrása "igazi" Rare-játékokra koncentrálni, már ha még beszélhetünk ilyenekről. A pletykák szerint mindjárt két új cím is készül a stúdiónál, amikből az egyik valószínűleg a Banjo-Kazooie folytatása.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward