Shop menü

TÖBB MINT 12 ÉVIG AZ AMD-NÉL DOLGOZOTT, MOST AZ INTELNÉL FOLYTATJA PÁLYAFUTÁSÁT ROBERT HALLOCK

A szakember elsősorban a konzumerpiaci termékekkel és a mesterséges intelligenciával foglalkozik majd.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Több mint 12 évig az AMD-nél dolgozott, most az Intelnél folytatja pályafutását Robert Hallock

Az Intel kötelékében történt némi változás, ugyanis nemrégiben egy új szakember érkezett a céghez annak érdekében, hogy segítsen a tervek hatékony megvalósításában, illetve a különböző piaci szegmensekben lévő piaci részesedések növelésében is. Az új „szerzemény” egy ismerős arc, ugyanis Robert Hallock, az AMD műszaki marketing részlegének korábbi igazgatója átigazolt az Intelhez, tette mindezt azután, hogy az AMD-nél több mint 12 évet töltött el. Az Intelnél a szakember ugyancsak a műszaki marketinggel kapcsolatos területen helyezkedik el, ahol főigazgatói posztot tölthet be (Senior Director of Technical Marketing).

Robert Hallock az AMD-hez még 2010 folyamán érkezett meg és egészen 2022 szeptemberéig ott dolgozott. Kitartóan megmászta a ranglétrát AMD-s karrierje során, hiszen termékmarketingért felelős menedzserként helyezkedett el a cégnél még 2010-ben, majd fokozatosan felküzdötte magát a műszaki marketinggel kapcsolatos terület igazgatói szintjéig, amelyben végül közel két és fél esztendőt töltött el. 2022 szeptember óta kereste az új helyét, ahol ismét változatos kihívások közepette mutathatja meg, mire képes. Ezt a helyet végül az Intelnél sikerült megtalálni, ahol főként a konzumerpiaci processzorok szegmensére, azon belül is az AI témakörre fog fókuszálni.

Galéria megnyitása

Ezen a területen most óriási a pezsgés, sorra jelennek meg a különböző gyorsítók, illetve az AI és sorra tör be a különböző szegmensekbe, amelyekben egyre ütőképesebb újítások alapjaként szolgál. Az AI segítségével kép- és hangjavításra, zajszűrésre, beszédfeldolgozásra, illetve beszéddel kapcsolatos egyéb feladatokra, valamint szövegfeldolgozásra és generálásra egyaránt lehetőség nyílik, plusz számos egyéb területen is kamatoztathatóak a benne rejlő lehetőségek, amelyekhez megfelelő hardveres gyorsítás sem árt.

Robert Hallock izgatottan várja az új feladatokat az Intel kötelékén belül, ahol remélhetőleg ugyanolyan aktív lesz a közösség felé, mint az AMD-nél. utóbbi helyen sokszor reagált különböző posztokra a Reddit, a YouTube, a Twitter (most már X), illetve a Discord felületén, valamint sok hasznos technikai leírást és videót is készített, amelyek segítettek megérteni a felhasználók számára az egyes technológiák működését. Olykor-olykor a közösségi platformokon keresztül betekintést is engedett egyes technológiák vagy hardverek mélylélektanába, ezzel érdekes és esetenként nem is teljesen publikus információkat is megosztott a nagyérdeművel.

Nincs kizárva, hogy a szakember már az Intel következő rendezvényén, az Intel Innovation névre keresztelt eseményen is felbukkan majd, ahol egyebek mellett a Meteor Lake sorozatú processzorokról is szó esik. Mivel ezen a rendezvényen az AI is rendkívül nagy szerepet kap, kifejezetten nagy rá az esély, hogy Robert Hallock is tart előadást a témával kapcsolatban.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére