Shop menü

TÖBB MINT 10 MILLIÓ FORINT AZ LG ÚJ CSÚCSTELEVÍZIÓJA

A CES egyik sztárfellépője volt, az LG Signature OLED M4 tévé, most pedig már a hazai közönség is megvásárolhatja.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Több mint 10 millió forint az LG új csúcstelevíziója

Az LG a Signature termékekben általában a technológiai megoldások javát szokta csokorba fonni, hogy valamilyen kiemelkedő minőségű készülékkel szolgáljon a vásárlóközönsége számára, és a Signature OLED M4 esetében sincs ez másként, miután a cég legjobb és adott esetben legnagyobb OLED paneljeit itt már nagy sávszélességű vezeték nélküli kép- és hangátviteli technológiával ötvözték a fejlesztők.

Kicsit egyébként zavaros, hogy milyen néven kell keresni a terméket a boltokban, mivel Signature OLED M4-ként jelentették be a CES-en, azonban a hivatalos közleményben már OLED Evo AI M4 szerepel, a vállalat oldalán pedig a Signature OLED M4 és az OLED Evo AI M4 néven egyaránt megjelenik. Talán úgy érezte a vállalat, hogy jobban mutat, ha a nevében benne van a mesterséges intelligenciára utalás.

Galéria megnyitása

Szükség is van minden különleges technológia említésére ebben az esetben, hiszen a nem hétköznapi televízió a legnagyobb, 97 hüvelykes képátlóval 11,5 millió forintot kóstál jelenleg. Megvásárolható lesz a készülék kisebb méretben is, és azok már jelentősen kedvezőbb áron futhatnak, de a hazai bevezetésük később esedékes. A kisebb 83 és 77 hüvelykes kiviteleket jelent, valamint készül tényleg egészen barátságos, 65 colos változat is.

A Signature OLED M4 televíziók minden esetben 4K Ultra HD felbontást támogatnak, és akár 144 Hz-es megjelenítést is elérhetővé tesznek (a legnagyobb csak 120 Hz-es, a többiek tudjál a 144 Hz-et). A legnagyobb attrakció itt a Zero Connect Box, ami a vezeték nélküli kép- és hangátvitelről gondoskodik a világon elsőként 4K144 tartalmak mellett is. A televízió lelke abban a „dobozban” lakozik, amit bárhol el lehet helyezni a környezetében, a panelnek csak az energiaforrást kell biztosítani.

Galéria megnyitása

Minden csatlakozó a Zero Connect Boxon található, és ezt úgy helyezheti el az ember a szobában, hogy ne legyen szem előtt, de mégis könnyű legyen hozzáférni, ha valamit csatlakoztatni kell hozzá. Nem kell számolni a szem előtt levő kábelekkel, nem kell a tévé mögé nyúlkálni a csatlakozókért, ami egy akár 97 hüvelykes televízió esetén már valóban eléggé kényelmetlen tud lenni.

Az α11 AI Processor is zavartalanul képes a dolgát tenni a tévétől független egységben, miközben az összes LG-től megszokott képjavító technológiát is biztosítja. Ez a rendszerchip már dedikált NPU-val is rendelkezik, és a mesterséges intelligenciát is beveti annak érdekében, hogy szebb látványt biztosítson. „Ez képessé teszi az eszközt arra, hogy a felhasználó preferenciáihoz és szokásaihoz igazodó, személyre szabott vizuális élményt nyújtson” – jelentette ki a gyártó.

Galéria megnyitása

Az LG külön kiemelte, hogy a Zero Connect Box nem szab gátat a maximális játékélménynek sem. Biztosított a G-Sync-kompatibilitás, az AMD FreeSync Premium is, van alacsony késleltetési mód is, ami a tartalmakat magától érzékelve lép működésbe. Elérhető a Game Optimizer és a Game Dashboard grafikus felhasználói felület is, ami a játék során hasznos plusz információkat nyújt a készülék előtt ülők számára. Akár a GeForce Now is munkára fogható a Signature OLED M4 tévén.

Akik szeretnék élőben megcsodálni az LG Signature OLED M4 tévét, azok várja a budapesti bemutatóterem, de csak a 77 colos verziót állították ki, szóval a maradék 20 colt mindenkinek a képzelőerejére bízzák.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére