Több HDR kijelzős mobillal szolgálhat a HMD Global

A finn vállalat egy jelentős együttműködési megállapodást hozott tető alá a Pixelworksszel.

Több HDR kijelzős mobillal szolgálhat a HMD Global

A HMD Global az elmúlt évben a legnagyobb erősödést produkált az egyébként stagnáló mobilpiacon, több mint a kétszeresére növekedett a forgalma egy év alatt. Az Android operációs rendszerű Nokiák mögött álló vállalat egy pillanatra sem áll le, folyamatosan fejlesztésekkel próbál előrébb kerülni, és a jövőben a Pixelworks rendszeresen segítni fogja a munkáját.

A Pixelworks és a HMD Global egy hosszútávú együttműködést kötött, aminek eredményeként a továbbiakban még jobb vizuális élményt nyújthatnak majd a forgalomba kerülő Nokiák. A vállalatok úgy alakítottak ki szoros partnerkapcsolatot, hogy korábban már dolgoztak együtt egy készülék esetében, szóval tisztában vannak azzal, hogy mit képesek együtt alkotni. A tavaly novemberben leleplezett Nokia 7.1 esetében segítette a finneket a Pixelworks csapata, és ennek eredményeként az okostelefon egy kiemelkedő minőségű megjelenítővel szolgál középkategóriás áron.

A hivatalos közlemény szerint a Pixelworks mindent megtett azért, hogy a Nokia 7.1 esetében megmutassa, mire képes, és a végeredmény impozáns volt a HMD Global számára is, ennek köszönhetően jöhetett létre jövőbe mutató együttműködés. Az 5,8 hüvelykes átlóval rendelkező és 1080p-s felbontású PureDisplay panel úgy képes a kategóriájában kiemelkedő képminőséget produkálni, hogy már a Pixelworks által egyedileg fejlesztett vizuális feldolgozó egység munkálkodik mögötte. Egészen pontosan a negyedik generációs Iris processzorról tesz említést a vállalat.

Galéria megnyitása

A HMD Global meglátása szerint mióta az okostelefonok a tartalomfogyasztás egyik fő termékévé váltak, azóta a felhasználóknak egyre nagyobb igénye van arra, hogy prémiumkategóriás megjelenítőt és ahhoz megfelelő teljesítményt kapjanak a tenyerükbe. És a Nokia 7.1 esetében nagyon pozitív visszajelzéseket kapott a cég a vásárlóktól. Itt annak ellenére, hogy IPS technológiás megoldásról beszélhetünk, van HDR támogatás tone mapping eljárással, ami szép, kontrasztos képet eredményez a HDR 10 tartalmak megtekintése során. De igazából arra is képes a mobil, hogy az SDR tartalmakból valós időben állítson elő HDR-t, és valóban jobb vizuális élményt biztosítson ezzel.

Arról nem szólt a fáma, hogy a Pixelworks és a HMD Global együttműködése pontosan milyen készülékeket szülhet a továbbiakban, de remélhetőleg széles ársávban jöhetnek majd a HDR támogatást és átlagon felüli felhasználói élményt biztosító eszközök. A HMD Global ott lesz a Mobil Világkongresszuson, és egyebek mellett bemutatja majd a Nokia 9 okostelefont, aminél szinte borítékolható, hogy a PureDisplay technológiával is számolni lehet majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap