Több GPU gyorsítást és optimalizációt kap az Adobe Premiere Pro

A héten érkező frissítésnek köszönhetően az AMD és Nvidia GPU-kban található kódoló motort is bevetheti a szoftver, ami óriási gyorsulást hozhat.

Több GPU gyorsítást és optimalizációt kap az Adobe Premiere Pro

Az Adobe Premiere Pro felhasználók egy igen fontos frissítést kaphatnak a hét folyamán, amely elég jelentős teljesítménynövekedést hoz bizonyos esetekben, ugyanis a 14.2-es csomag hardveres gyorsítást kínál az AMD, illetve Nvidia GPU-val szerelt rendszerek számára. Az új csomag egyik leglényegesebb változása, hogy a tartalmak exportálásához a Quadro és a GeForce sorozatú videokártyák esetében végre a GPU-ban található kódolómotort, az NVENC blokkot is használni fogja, ami a nagyfelbontású tartalmak esetében akár ötször gyorsabb exportálást tesz lehetővé, mint ha csak a processzorra támaszkodna a rendszer. A gyorsítást az Adobe Media Encoder mellett az After Effect és az Audition alkalmazás is megkapja.

Galéria megnyitása

A Premiere Pro esetében régóta használatban volt már a GPU alapú gyorsítás bizonyos feladatok esetében, ám a videó effekteknél eddig csak a CUDA magokra támaszkodott a rendszer az Nvidia videokártyákkal szerelt rendszereknél, ám hamarosan a dedikált kódolómotort is képes lesz használni.

Az új támogatásnak köszönhetően a H.264-es és a H.265/HEVC tartalmak kódolásának gyorsítására lesz mód Nvidia fronton, arról azonban nem esett szó, hogy az AMD GPU-k mellett mekkora gyorsulásra lehet számítani, illetve ezen a téren egyéb újításokról sem beszélt a cég.

Galéria megnyitása

Fontos újítás lesz az is, hogy az Adobe frissítése végre bevezeti az Apple ProRes RAW formátumának támogatását mind Premiere Pro, mind pedig Adter Effects alatt, így ezeket a fájlokat úgy lehet majd importálni, hogy előtte nem kell őket átkódolni egy támogatott formátumba, amivel sok időt is energiát takaríthatunk meg. Az előzetes tesztek alapján egy alap 4K-s kódolás akár 4 perc 45 másodperc alatt elvégezhető lesz egy GeForce RTX 2060-as videokártya használata mellett, hála az NVENC blokk támogatásának, míg ugyanez a feladat egy Intel Core i9-9750H típusú processzor esetében 11 perc 43 másodpercet vesz igénybe. Reméljük, AMD fronton is hasonló gyorsulásokra számíthatunk – erre az első tesztekből egészen biztosan fény derülhet még a héten.

Frissítés:

Időközben egyébként meg is jelent a 14.2-es frissítés újításait részletező leírás a vállalat weboldalán, valamint az is kiderült, mely AMD és Nvidia videokártyákat támogatja a szoftver új funkciója, ami hardveres videó kódolásra támaszkodik. Nvidia fronton elég sokféle videokártya támogatott, beleértve a konzumerpiaci termékeket is, AMD fronton azonban csak a professzionális szintű videokártyák szerepelnek a listán, Radeon RX sorozatú megoldások sajnos egyáltalán nem.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap