Több 14 TB-os Seagate HDD érkezik

Több 14 TB-os Seagate HDD érkezik

A Seagate jellemzően azok közé a vállalatok közé tartozik, akik nem szoktak egy-egy kiállításon több tucatnyi új terméket bemutatni, ugyanis nem arra törekszenek, hogy mindig mutassanak valami újat, ami éppen elkészül a kiszemelt showra. Erre persze nem is lenne sok esélyük a fejlesztőknek, hiszen egy-egy adattároló fejlesztési ciklusa elég hosszú.

Galéria megnyitásaÉppen ezért általában csak néhány érdekesebb terméket hoz magával a cég a kiállításokra. Idén egyebek mellett egy 14 TB-os Exos merevlemezt mutatott be a Seagate, amelynek érkezéséről korábban már értesülhettünk, most viszont „kézzel fogható” termékként is meg lehet tekinteni – ha valaki a Computexen jár. Az adatközpontokba szánt újdonságból egyelőre még csak a mintapéldányok készülnek, de az év második felében a sorozatgyártás és a nagy volumenű szállítás is beindul.

Átlagfelhasználói szemszögből nézve ennél egy fokkal érdekesebb, hogy a Seagate hamarosan konzumerpiaci termékekbe is átültetni a 14 TB-os üzleti platformot, ami egyébként 8 darab HDD korongból és egy héliummal töltött házból áll. A 14 TB-os újdonságok között egy Barracuda Pro és egy IronWolf Pro merevlemez sorakozik majd, ám hogy ezek pontosan mikor jelennek meg, az egyelőre nem derült ki – a Seagate a negyedik negyedév folyamán szeretné őket bemutatni, ha minden a terveknek megfelelően alakul. A konzumerpiaci termékekre megfelelő firmware-eket kell fejleszteniük a szakembereknek, ami eltart egy ideig, valamint kisebb hardveres módosításokra is szükség van, ahogy azt már megszokhattuk. A munka már megkezdődött, így ha semmi váratlan nem jön közbe, a negyedik negyedév folyamán bemutatkozhatnak az új, 14 TB-os adattároló kapacitást kínáló Seagate merevlemezek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward