Tízszeres zoom és 5G az Oppónál

Az Oppo konkrét okostelefont nem jelentett be az MWC-n, de kettő fontos, közelgő fejlesztésről beszámolt.

Tízszeres zoom és 5G az Oppónál

Az Oppo a Mobil Világkongresszuson már kézzel fogható mobilba építette bele azt a trükkös kamerarendszert, ami igazán nagy zoomátfogásra képes. Ezen felül pedig kitért arra is, hogy dolgozik az első 5G-s mobilján, és néhány fontos információt is megosztott ennek kapcsán.

Galéria megnyitása

Arról már többször is beszámolhattunk, hogy az Oppo egy olyan kamerát készített, ami jelentős nagyításra képes, most pedig a vállalat az MWC-n megmutatta, hogyan működik a tízszeres zoomátfogást biztosító kameramodulja. Ez az egység összesen három darab képalkotóból épül fel, van egy normál kamera, egy ultraszéles-látószögű, valamint a zoomolást lehetővé tevő. Az elsődleges képalkotó 48 MPixeles fotók megörökítésére lesz képes, legalábbis Pro módban, mert egyébként pixelösszevonással fog dolgozni, ami 12 megapixeles fényképeket eredményez. A 120 fokos látószögű, 15,9 milliméteres (ekv. 35 mm) optikával szerelt megoldás egy 8 MPixeles alappal rendelkezik. A zoomkamera pedig a prizmás felépítésének köszönhetően 159 milliméteres (ekv. 35 mm) gyújtótávot tud felmutatni, és ez az egység egy szimpla 12 megapixeles érzékelőre épül.

Galéria megnyitása

A tízszeres zoomátfogás úgy jön össze, hogy az ultraszéles-látószögű és a zoom kamera gyújtótávolságának a különbségét veszi az Oppo. Hogy legyen némi viszonyítási alapunk, ez a Huawei Mate 20 Pro esetében a legnagyobb jelenleg, ott ötszörös zoomról lehet beszélni, a Galaxy S10 pedig 4,3-szoros zoomolásra képes. Az Oppo elvileg mindegyik kamerát optikai stabilizátorral szerelte fel. A zoomolást biztosító prizmás egység az első tesztmodulokhoz képest 73%-kal pontosabb stabilizálással dolgozik, így a képek remélhetőleg nem fognak bemozdulni, és a videók képe sem remeg majd. A gyártó elmondása szerint az egész modul aránylag kompakt lett, így kecses mobilt lehet majd köré építeni. (A helytakarékosság érdekében megoldották a tervezők például azt, hogy a normál és a nagylátószögű egység ugyanazt az AF motort használja.)

Az Oppo tízszeres hibrid zoomolásra képes kamerájával szerelt okostelefonja a második negyedében fog a boltokba kerülni. Ennél közelebbi információval nem szolgált a vállalat a megjelenéssel kapcsolatban, és egyelőre azt sem lehet tudni, hogy milyen egyéb képességek jellemzik majd ezt a készüléket.

Most pedig térjünk át az Oppo másik fontos bejelentésére: jön az 5G. A Mobil Világkongresszuson sok gyártó fog bejelenteni 5G-s terméket, és a kínai alakulat sem kivétel ez alól. Az Oppo által tervezett készülékkel kapcsolatban egyelőre nem sok információra derült fény, de az egyértelmű, hogy egy csúcsmodellről lesz majd szó.

Galéria megnyitása

Kiderült, hogy ez a készülék a Qualcomm közreműködésével jöhet majd létre, és nem meglepő módon a Snapdragon 855 mobilplatform adja majd az alapját. A bejelentés során elhangzott, hogy az Oppo már 2015 óta dolgozik azon, hogy 5G támogatásra képes okostelefont hozzon létre, és arra törekedik, hogy a végeredmény különleges lehetőségeket nyújtson majd a felhasználók számára. Az egyik érdekes extrája az új generációs hálózatnak a játékok tekintetében valósulhat majd meg, az Oppo úgy vélik, hogy az alacsony késleltetés lehetőséget biztosít majd arra, hogy felhő alapú szolgáltatásokon keresztül játszanak az emberek, és így azon túl, hogy jól szórakoznaks, kiváló látványvilágban részesülhetnek.

Az 5G támogatást biztosító Oppo okostelefon debütálásával kapcsolatban csak annyit mondott el a cég, hogy még ebben az évben esedékes.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap