Shop menü

TITAN RTX SOROZATÚ CSÚCSKÁRTYÁT DOBHAT PIACRA AZ NVIDIA?

Az újdonsággal kapcsolatban korábban már érkeztek pletykák, majd arról szóltak a hírek, mégsem kerülhet forgalomba egy efféle modell.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Titan RTX sorozatú csúcskártyát dobhat piacra az Nvidia?

Az Nvidia kínálatában jelenleg a GeForce RTX 4090 képviseli a csúcsot, amelynek helyére a jövőben egy újabb modell, a GeForce RTX 4090 Ti érkezhet – utóbbit a Galax már véletlenül be is jelentette, persze csak elírásról volt szó. Az elmúlt hónapok folyamán arról is szó esett, a későbbiekben akár egy újabb Titan sorozatú videokártya is felbukkanhat a vállalat termékpalettáján, ami egy teljes értékű AD102-es GPU-t foghat munkára.

A jelenlegi GeForce RTX 4090-es modell csak 128 SM tömbbel rendelkezik, míg az AD102-es lapka összesen 144 SM tömböt foghat munkára, amennyiben minden erőforrását engedélyezik. A Titan RTX jó eséllyel 144 SM tömbbel érkezhet, azaz 18432 CUDA magot bocsáthat rendelkezésre, míg a GeForce RTX 4090 Ti valahova a két említett termék közé érkezhet, már amennyiben tényleg megkapja a piac a Titan RTX modellt. A teljes funkcionalitású AD102-es GPU mellé várhatóan 24 GHz-es GDDR6X memóriachipek kerülhetnek, amelyekkel 1152 GB/s-ra emelkedhet a memória-sávszélesség, azaz 14%-kal gyorsulhat az újdonság ezen a téren az aktuális csúcsmodellhez képest. A VRAM kapacitása 48 GB lehet, azaz duplája annak, amit a GeForce RTX 4090 esetében megszokattunk.

Galéria megnyitása

Az új videokártya várhatóan továbbra is 12VHPWR tápcsatlakozót használhat, ám a kiszivárgott információk alapján ebből nem egy, hanem rögtön kettő is rendelkezésre ál majd. Az új modell lényegében négyslotos felépítéssel érkezhet, a Founders Edition modellekre jellemző hűtéssel megfűszerezve, ami elegendő hűtőteljesítményt kínálhat a nagyobb hőtermelés kordában tartására. A Titan RTX legújabb változatából már készült prototípus is.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a Titan RTX sorozat Ada Lovelace alapú tagja mikor jelenik meg kereskedelmi forgalomban, sőt, jelenleg az sem világos, végül tényleg elkészül-e. Amennyiben elkészül, könnyen lehet, hogy 2500 dollár körüli áron kerül forgalomba.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére