Tiltás alá került a HTC

Tiltás alá került a HTC

A HTC-re nagyon igaz az a mondás, hogy a szegény embert az ág is húzza. A vállalat már évek óta folyamatosan csökkenő forgalommal kénytelen elszámolni a mobilpiacon, és most még ki is tiltották egy fontos területről. Ez még tovább hátráltathatja a vállalatot.

Az Egyesült Királyságban a napokban blokkolva lett minden HTC eladása, miután egy német vállalat szabadalmi pert nyert ellene. Az Ipcom azért perelte be a tajvani alakulatot, mert a kutatással és fejlesztéssel foglalkozó cég meglátása szerint nem egyeztetett vele a vállalat egy olyan technológia felhasználásáról, ami az autókban való vezeték nélküli mobilhasználattal kapcsolatos. A bíróság pedig úgy ítélte meg, hogy jogos az Ipcom vádja, vétett a törvények ellen a HTC amikor nem gondoskodott megfelelően az implementációról.

Galéria megnyitása

A bíróság döntését követően az EE és az O2 szolgáltatók azonnal léptek, és a Carphone Warehouse is rögtön levette a kínálatáról a HTC okostelefonokat. A HTC 5G Hub maradt csak a polcokon, de azt nem érinti a mostani szabadalmi vita, szóval annak a forgalmazása nincs veszélyben. Akadnak még olyan helyek, ahol hozzá lehet jutni a HTC-khez, de valószínűleg egyre több helyről fognak lekerülni a tajvaniak eszközei.

A HTC elmondta az ügy kapcsán, hogy nagyon fontos számára a szellemi tulajdonok védelme, éppen ezért a mostani esetet rendkívül szigorúan kivizsgálja, és gondoskodik arról, hogy minden a megszokott rendben mehessen tovább. A tajvaniak okostelefonjai persze egészen addig nem kerülhetnek vissza a boltokba, szolgáltatói kínálatokba, amíg nem egyezik meg a vállalat az Ipcommal. Nem jön ez jókor a gyártónak, hiszen egyébként is szinte folyamatos lejtmenetben van, így pedig még kevesebb eséllyel tud fordítani a sorsán.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap