Tiger Lake-U processzor meglepően magas órajellel

Az új modell a FutureMark adatbázisában tűnt fel, ám egyelőre elég keveset lehet tudni vele kapcsolatban.

Tiger Lake-U processzor meglepően magas órajellel

Egy érdekes Tiger Lake-U sorozatú processzor bukkant fel a FutureMark adatbázisában, amelyre @_rogame bukkant rá a minap. A négymagos újdonság azért szokatlan, mert „U” sorozatú létére egészen magas, 2,8 GHz-es magórajelet használ, ami igen komoly ugrásnak tűnik az Ice Lake-U modellek 1,0-1,3 GHz közötti órajeleihez képest. A Tiger Lake esetében a korábbi beszámolók szerint akár 4,7 GHz-es maximális boost órajel elérésére is van mód, de erre csak a Core i7-1185G7 lesz képes, amely a kínálat csúcsán helyezkedik el. Ez is igen komoly javulásnak tekinthető, hiszen az aktuális Core i7-1065G7 esetében „csak” 3,9 GHz-es boost órajel van érvényben.

A négy maggal és nyolc szállal rendelkező rejtélyes processzorral kapcsolatban a pontos típusszám sajnos nem szivárgott ki, csak annyit említ az adatbázis, hogy Tiger Lake-U sorozatú megoldásról van szó, amely így 15 W-os TDP kerettel rendelkezhet, nem úgy, mint az Apple számára készített speciális lapkák, amelyeknél a 28 W-os TDP keret van érvényben.

Maga a Tiger Lake sorozat egyébként már a 10 nm-es csíkszélesség második generációs kiadását használhatja, ami egészen biztosan jótékonyan hat majd az órajelek alakulására. A processzormagok esetében a Willov Cove jut szerephez, az iGPU pedig immár az Intel Xe architektúrája köré épülhet, vagyis mindkét területen számíthatunk teljesítménynövekedésre az előző generációhoz képest – iGPU terén különösen.

A Tiger Lake sorozat tagjai még idén ősszel megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban – az aktuális információk alapján szeptemberi vagy októberi rajtról lehet szó. Ez a fejlesztés a mobil szegmenset célozza.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap