Thunderbolt 3 támogatással jön négy új Gigabyte BRIX PC

Az újdonságok nem csak Thunderbolt 3 támogatást kaptak, de egyéb frissítéseket is, így még ütőképesebbek, mint korábban bemutatott elődeik.

Thunderbolt 3 támogatással jön négy új Gigabyte BRIX PC

A Gigabyte négy új BRIX barebone PC-t mutatott be, amelyek legnagyobb különlegessége, hogy Thunderbolt 3 támogatással érkeznek, amely USB 3.1 Type-C porton keresztül érhető el. A négy újdonság a korábban bemutatott hat darab Skylake alapú modellhez képest termékkód tekintetében csak annyiban különbözik, hogy megjelent egy „T” betű a kódsorban, ami a Thunderbolt 3 támogatást jelképezi, de a motorháztető alatt egyéb átalakítás is történt, így érdemes újra górcső alá venni a termékeket.

Az alacsony, "H" jelölés nélküli modell

Az új BRIX PC-k elődeikkel ellentétben már nem világos, hanem sötétszürke alumínium házzal rendelkeznek, amelynek belsejében egy 100 x 105 milliméteres alaplap lakik. Ezen az alaplapon DDR3L-1600 MHz-es helyett immár DDR4-2133 MHz-es So-DIMM modulokat fogadó csatolók találhatóak, rendszermemóriából azonban továbbra is maximum 32 GB-nyi alkalmazható. Processzor terén nincs változás, hisz továbbra is a jól bevált Core i5-6200U, illetve Core i7-6500U modelleket használják a termékek, bővítőhelyek tekintetében pedig ugyancsak változatlan a kép. Utóbbi annyit jelent, hogy a „H” jelöléssel ellátott példányok az M.2 2280-as slot mellett egy 2,5 hüvelykes bővítőhelyet is kaptak, amelyben 7 vagy 9,5 milliméter magas SATA 6 Gbps-os adattároló foglalhat helyet. Ennek persze van egy kis hátránya: a 2,5 hüvelykes adattárolót is fogadó példányok már nem 34,4, hanem 46,8 milliméter magasak lesznek.

Az audió vezérlő és a Gigabites Ethernet vezérlő a régi, plusz előlapi portok terén sem történt változás. A 802.11ac és a Bluetooth 4.2-es támogatás szintén megmaradt, hála az Intel gyártmányú Wireless AC 3165-ös bővítőkártyának, ami egy M.2 AE 2230-as slotban lapul.

A hátlapon HDMI 1.4a port helyett már HDMI 2.0-s kivezetés található (ez valószínűleg egy aktív átalakítót használ DisplayPorthoz), a két darab USB 3.0-s port helyét pedig egy USB 3.1 Type-C csatlakozó vette át, amelyen keresztül kiaknázhatóak a Thunderbolt 3 vezérlőben rejlő lehetőségek. A két darab hátlapi USB 3.0-s port oldalra költözött, sőt, kaptak maguk mellé egy SD memóriakártya-olvasót is. Az újítások hatására a korábbi 65 wattos külső tápadapter helyét egy 90 wattos példány vette át.

A magas, "H" jelöléssel rendelkező modell

Ahogy az lenni szokott, a barebone kivitelű Gigabyte BRIX PC-k rendszermemória és adattároló nélkül kerülnek az üzletek polcaira, valamint az operációs rendszer beszerzése is az újdonsült tulajdonos feladata lesz. Az újdonságokhoz természetesen továbbra is jár VESA 75/100 rögzítő keret, így könnyedén televízió vagy monitor hátuljára szerelhetőek, amennyiben ebben az adott megjelenítő is partner.

Az új, Thunderbolt 3 támogatással ellátott Gigabyte BRIX PC-k már feltűntek kínálatunkban. A BSi5T-6200 és a BSi5HT-6200 esetében 164 000 és 166 000 forint szerepel az árcédulán, míg a BSi7T-6500 és a BSi7HT-6500 esetében 201 000 és 202 000 forintos ár van érvényben hírünk írásának idején.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward