Thin Mini-ITX formátumú alaplapok az ASRock-tól

A B460-as és H410-es lapkakészlettel szerelt termékek között egy lényegi különbség van, ez pedig nem más, mint a RAID támogatás megléte vagy hiánya.

Thin Mini-ITX formátumú alaplapok az ASRock-tól

Az ASRock két új, 400-as sorozatú Intel lapkakészlettel felszerelt alaplapot dobott piacra, mindkettő a Thin Mini-ITX szabvány köré épül. A B460TM-ITX, illetve a H410TM-ITX lényegében ugyanazt kínálja, már ami a felszereltséget illeti, egyetlen lényegesebb különbség köztük az, hogy a B460-as modell rendelkezik RAID támogatással, míg a H410 esetében ez hiánycikk.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az újdonságok akár a 65 W-os TDP kerettel rendelkező 10. generációs tízmagos Intel processzorokat is fogadják, ám csak négyfázisú tápellátással rendelkeznek. Az adott processzorhoz két darab So-DIMM memóriafoglalaton keresztül kapcsolódhat a maximum 64 GB-nyi DDR4-2933 MHz-es rendszermemória. Az adatok tárolását egy M.2-2280-as bővítőhelyre, valamint két darab SATA 6 Gbps-os porttal ellátott adattárolóra bízhatjuk – az M.2-es slot SATA 6 Gbps-os és PCI Express 3.0 x4-es kártyákat egyaránt fogad.

A friss alaplapokra Realtek ALC233-as audió vezérlő került, ami egy fejhallgató kimenettel és egy mikrofon bemenettel szolgálja ki az audió igényeket. A vezetékes kommunikációt egy Realtek RTL8111H típusú GbE vezérlő biztosítja, de az M.2-2230-as sloton keresztül akár WiFi és Bluetooth vezérlővel ellátott kártyát is használhatunk – ez nem képezi a kínálat részét.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A csatlakozók között mindkét esetben négy darab USB 3.1 Gen1 Type-A, egy RJ-45-ös, egy COM, illetve egy DC tápcsatlakozót találunk a fentebb már említett audió portok mellett. Az alaplapok egy belső és egy külső HDMI portot is kaptak, tüskesorokon keresztül pedig további négy darab USB 2.0-s portot kínálnak. Ezeken kívül természetesen LVDS csatlakozó is rendelkezésre áll, a tápellátás pedig külső tápadapteren keresztül oldható meg, ahogy azt ebben a kategóriában már megszokhattuk.

Az ASRock Thin Mini-ITX formátumú alaplapjai várhatóan rövidesen elérhetővé válhatnak kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói árakról azonban még nem esett szó. Ezek az alaplapok egybegépekben, illetve helytakarékos asztali konfigurációkban kaphatnak helyet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap