Thermalright HR-22, a passzív CPU hűtő

Az új megoldás képes a felsőkategóriás Intel és AMD processzorok passzív, azaz teljesen hangtalan hűtésére.

Thermalright HR-22, a passzív CPU hűtő

A Thermalright hatalmas processzorhűtőjével, a HR-22-es modellel már többször is találkozhattunk, ugyanis a termékről szóló első hírek 2012 novemberében jelentek meg, de az újdonságot az idei Computex alkalmával is meg lehetett csodálni.

Szerencsére most a hivatalos rajtra is sor került, így rövidesen kereskedelmi forgalomban is megjelenhet a rendkívül komolyra sikeredett újdonság.

A HR-22 speciális kialakításának köszönhetően E-ATX, ATX és Micro-ATX alaplapok esetében nem akadályozza a memóriafoglalatok és az első PCI Express bővítőhely használatát, ami sokak számára lehet jó hír. Ez annak köszönhető, hogy a hűtőtömb a C1100-as rézből készített talpazathoz képest egy kissé el van tolva, így középpontja nem a talpazat középpontja fölé esik, ahogy az a fenti képen is látszik.

A talpazatból egyébként nyolc darab, egyenként 6 milliméteres átmérővel rendelkező hőcső indul meg az alumínium lamellák felé, amelyek számos apró szellőzőt kaptak, sőt, egy nagy szellőző is végigfut rajtuk. Ez a kialakítás a passzív hűtés hatásfokának javítását segíti. Lamellákból összesen 35 darabbal gazdálkodik a termék.

Az újdonság tökéletesen alkalmas a legmodernebb Intel és AMD processzorok tökéletesen passzív, hangtalan hűtésére - a hűtéshez szükséges friss levegőt az adott házban elhelyezett rendszerhűtő ventilátorok biztosíthatják. A speciális processzorhűtő elődjénél, a HR-02-nél 40%-kal nagyobb hőleadó felületet kínál, így jelenleg ez a Thermalright legnagyobb hűtőfelülettel ellátott processzorhűtője.

A HR-22 159 milliméter magas, 120 milliméter széles és 150 milliméter mély, tömege pedig 1120 gramm. A HR-22 az Intel LGA-1155/1156/1366/2011 és az AMD Socket-AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2 processzorfoglalataira egyaránt felszerelhető.

Amennyiben szükséges, úgy a termék ventilátorral is ellátható - erre főleg rosszul szellőző, melegedő komponensekkel alaposan telepakolt számítógépházak esetén lehet szükség.

A Thermalright HR-22 hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward