Thermalright AXP-200: sokoldalú, alacsony processzorhűtő

Alacsony házban is elfér, szinte mindenre felmegy, és gyakorlatilag bármilyen CPU-t képes lehűteni. Ő az AXP-200.

Thermalright AXP-200: sokoldalú, alacsony processzorhűtő

Most, hogy hetek óta tombol a nyár, a processzorhűtőknek van alkalmuk megmutatni, hogy mire is képesek. A 30 és 40 Celsius fok közötti szobahőmérséklet mindenképpen lehetőséget ad a bizonyításra.

Az is könnyen elképzelhető, hogy ami télen és tavasszal még csendben tette a dolgát, az mostanra egy üvöltő hangorkánná változott. Többek között ezért sem mindegy, hogy milyen hűtőt biggyesztünk a processzor kupakjára.

A Thermalright pontosan tudja ezt, megbízható és régi motorosnak számít a témában. Legfrissebb termékével elsősorban a HTPC-vel rendelkező felhasználókat célozza meg, de az AXP-200 névre keresztelt alkotás minden olyan esetben előnyös lehet, ahol a borda nem nyúlhat túl magasra, hanem inkább csak oldalirányban terjeszkedhet. Az alacsony-profilos kialakítást követő hűtőborda méretei 150 (Ho.) × 140 (Szé.) × 60 (Ma.) mm, tömege pedig 475 gramm (a ventilátor további 13mm magasságot jelent).

A viszonylag sűrűn lamellázott bordát 6 mm-es, nikkelezett, réz hőcsövek szövik át, szám szerint hat darab. A ventilátor kerete csavaros módon rögzíthető, különösebb nehézség nélkül eltávolítható, bár a speciális keret okán vélhetően csak ugyanilyen, de minimum hasonló Thermalright ventilátorra tudjuk cserélni, ha valami probléma akadni vele az idők során.

A légkavaró átmérője 150 mm, fordulatszáma 700 és 1300 között változhat percenként a PWM-vezérlés függvényében. A zaj maximális mértéke elérheti a 30,6 dB(A)-t, de ilyenkor a hűtőteljesítmény is jelentősen megnő. A Thermalright AXP-200 további pozitívumai közé tartozik az, hogy gyakorlatilag minden ma használatos processzorra felszerelhető, illeszkedjen az Intel LGA775/1156/1366/1155/2011/1150 vagy AMD AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2 foglalatba.

Ára nem mondható kevésnek, 49,99 euró, de mindent egybevetve egy ilyen tudású és minőségű hűtésért ez a címke nem tekinthető elrugaszkodottnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward