The Wild Eight - procedurális kooperatív túlélés Alaszkán

Nagyon érdekes kooperatív túlélőjáték készül orosz fejlesztőknél, ahol egyikünk azonban áruló lesz.

The Wild Eight - procedurális kooperatív túlélés Alaszkán

Nagyon érdekesen hangzó játék bukkant fel a Kickstarteren. A The Wild Eight egy legfeljebb nyolcan játszható kooperatív túlélős anyag, procedurálisan generált pályákon, melyeket az alaszkai vadon ihletett.

A játék alapvetése talán a Don't Starve Togethert juttathatja eszünkbe, míg a havas környezet a The Long Darkot, de a készítők szerint igazából egyikre sem fog hasonlítani, és fontos szerepet kap a narratíva.

Ez azonban még nem minden, a The Wild Eight nyolc szereplője közül ugyanis valaki áruló lesz, akit a "vérszomj őrjített meg". Így tehát nem tudhatjuk, hogy kiből és mikor bújik elő a gyilkos énje, amivel a fejlesztők vélhetően a The Thing és (az abból inspirációt merítő) Tarantino-féle The Hateful Eight hangulatát akarták megcélozni.

Ezek mellett a szokásos túlélős dolgokat kell majd csinálnunk: tüzet rakni, ételt találni, átvészelni az éhséget, a rossz időt, állatokra vadászni, és ilyesmi. Ráadásul még azt sem mondhatjuk, hogy a játék nem lesz realisztikus, ugyanis az orosz 8 Points nevű csapat készíti, akiknek a székhelye nem máshol van, mint Yakutiában, a Föld egyik leghidegebb, még lakott területén.

"A játékot nem csak azért akarjuk elkészíteni, mert hardcore gamerek vagyunk, hanem szeretnénk belevinni a tapasztalatainkat, ami abból ered, hogy a világ egyik legtávolabbi pontján élünk, ahol a természet tényleg könnyedén okozhatja a halálodat" - mondja a csapat.

A brigád tagjai külön-külön már évek óta készítenek játékokat, azonban csak nem olyan rég álltak össze erre a projektre, és maga The Wild Eight hat hónapja készül. Ehhez képest máris tudtak pre-alfa felvételeket mutatni, ami szép tempót feltételez.

A The Wild Eight elkészítésére szerény 50 ezer dollárt szeretnének összeszedni a Kickstarteren, de már lehet támogatni a Steam Greenlight rendszerében is. Kezdetben PC-re, Macre és Linuxra jelenik meg 2016 végén, majd jönnek a PS4-es és Xbox One-os portok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward