The Banner Saga megjelenés

2013 közepén jelenhet meg a vikinges témájú, művészi stratégiai RPG, amelyet három ex-Bioware-es fejlesztő készít.

The Banner Saga megjelenés

Az ígéretes és sokak által támogatott Kickstarteren indult projekt, a Banner Saga eredetileg 2012 novemberében jelent volna meg, ám ez nem jött össze. Most úgy tűnik, hogy a várakozás valamikor 2013 közepén fog véget érni. Az alkotók ezt az ígéretüket valószínűleg már be fogják tudni tartani, amit az is bizonyít, hogy a játék multiplayer részének nyílt bétája már játszható állapotban van, a Kickastarteres támogatók ki is próbálhatják, és mindenki más is, aki kiperkál ezért 5 dollárt a független csapatnak.

De mi is ez a Banner Saga? Egy vikinges témájú, rajzfilmes stílusú, kör alapú stratégiai RPG-ről van szó, amely a King of Dragon Pass, a Shining Force és a Final Fantasy Tactics játékokat tekinti példaképének, és olyan komoly játékosoknak készül, akik értékelik a művészetet, a történetet és a stratégiát.

A sok késés így talán már érthető, hisz igényes munkához sok időre van szükség, főleg, ha a fejlesztőcsapat csupán három főből áll. A független Stoicnál ugyanis csak hárman dolgoznak, korábban mindhárman a BioWare-nél munkálkodtak. Arnie Jorgensen a DC Comicsnál rajzolgatott olyan képregényeket, mint a Justice League America, dolgozott a Star Wars: Galaxieson és ő volt az SWTOR fő koncepciórajz művésze. A sokoldalú Alex Thomas 3D-s karaktereket, háttereket, 2D-s animációkat, illusztrációkat és filmeket készített, ezen kívül ért a játékdizájnhoz és a forgatókönyvíráshoz is, tehetségét az SWTOR-ban és a Shadowbane-ben kamatoztatta. John Watson, aki hat éves kora óta tud programozni régebben a NASA Hubble teleszkópján dolgozott, utána került a játékiparba, ő volt az SWTOR harcrendszerének fő programozója.

Sok sikert kívánunk a csapatnak, és reméljük, hogy a játék tényleg megjelenhet még az idén.

Kapcsolódó cikkünk: The Banner Saga screenshot és harc

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward