TGA: Megtiltotta a Konami, hogy Kojima fellépjen a díjátadón

A kiadó ügyvédekkel kereste meg Hideo Kojimát, aki így nem lehetett ott átvenni a díjat a The Game Awardson.

TGA: Megtiltotta a Konami, hogy Kojima fellépjen a díjátadón

Valami egészen furcsa, és egyben igencsak undorító dolog történt a mai The Game Awards díjátadó ünnepségén. A Metal Gear Solid V: The Phantom Pain megnyerte a legjobb akció/kaland játéknak járó díjat, azonban azt nem Hideo Kojima, a sorozat atyja és készítője vette át, hanem a Snake-et szinkronizáló Kiefer Sutherland. Ezzel persze önmagában még nem is lenne baj: Sutherland megköszönte Kojimának, a csapatnak és a rajongóknak, majd elmondta, hogy soha nem látott a Metal Gear Solid rajongóihoz foghatót - bármilyen filmpremieren, vagy publikusan eseményen jelenik meg, mindenki Snake posztereit dedikáltatja vele.

A probléma ott kezdődik, hogy ezután a show szervezője és házigazdája, Geoff Keighley közölte: Hideo Kojima igenis el akart jönni a műsorra, és egészen pár héttel ezelőttig úgy is volt, hogy eljön. Hirtelen azonban a Konami egyik ügyvédje megkereste, és közölte vele, hogy jogilag megtiltja a kiadó, hogy Kojima megjelenjen a díjátadón. Ezután jól látható és hallható a lenti videón, hogy a közönség hangos "búúú"-zásba kezd.

"Továbbra is szerződésben áll a Konamival, és számomra hihetetlen és elképzelhetetlen, hogy egy ekkora művész, mint Hideo nem lehet majd este itt velünk, hogy a közönségével és a munkatársaival ünnepeljen" - mondta Keighley a műsor alatt. Hozzá tette, Kojima jelenleg Tokióból nézi az adást: "Mindenképpen azt akartuk Hideo, hogy tudd, gondolunk rád!" - mire a közönség hangosan éljenzett.

Végül meglepetésként Stephanie Joosten énekelte el élőben Quiet témáját a Metal Gear Solid V-ből. Ami találó, hiszen a játék végül megnyerte a díjat a legjobb zenéért is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward