Tesztvideó készült a Pixel 3 Lite-ról

Tesztvideó készült a Pixel 3 Lite-ról

Tavaly a Google Pixel 3 okostelefonokról már a megjelenésük előtt szinte mindent lehetett tudni, mert a prototípusok rossz kezekbe kerültek. Most pedig ugyanígy járt az a Pixel modell is, ami a középkategóriában próbál majd érvényesülni. A készülék hivatalos nevét még nem lehet tudni, de általában Pixel 3 Lite-ként hivatkoznak rá, és a napokban már egy videós teszt is megjelent róla.

A Google korábban még soha nem csinált olyan referencia okostelefont, ami nem a felsőkategóriában állt rajthoz, szóval emiatt mindenképpen érdekesnek ígérkezik ez a fejlesztés alatt álló eszköz. A szerkezet egy 5,56 hüvelykes megjelenítővel jön, melynek 18:9-es a képaránya és 2160 x 1080 pixeles a felbontása. Nem meglepő módon az Android 9.0 operációs rendszer fut a szerkezeten, mindenféle módosítást nélkülözve. A Pixel 3 Lite az alap Android élményt fogja nyújtani. Az előlapján egy 8 megapixeles kamera várja, hogy munkába állhasson, ez a videocsevegések alkalmával sem fog csalódást kelteni az 1080p támogatás révén. A főkamera 12,2 MPixeles szenzorra épül, ami 1/2,55 hüvelykes méretű és 1,4 mikronos. A lencserendszere optikai képstabilizátoros, 28 milliméteres a gyújtótávja (ekv. 35 mm) és F/1.8-as a rekesznyílása. A tesztelő szerint hasonló fotóminőséggel tud szolgálni a Pixel 3 Lite, mint a Pixel 3. Viszont azt meg kell említeni, bizonyító erejű tesztképek nem készültek összevetve a két mobil produkcióját, szóval ezt nem árt némi fenntartással kezelni, de az valószínű, hogy elégedettek lehetnek majd a jövendőbeli vásárlók.

Az eszköz a Snapdragon 670 rendszerchipet fogja felvonultatni. Ez a lapka már 10 nm-es csíkszélességen készül, és támogatja egyebek mellett a gépi tanulásos feladatok gyorsítására szolgáló AI Engine-t. De a felépítése a megszokottól eltérő, ugyanis nem 4+4 mag van benne, hanem kettő nagy teljesítményű egységhez hat energiahatékony kapcsolódik; a grafikus feladatok végrehajtásáért az Adreno 615 IGP felel. A rendszermemória 4 GB-os kapacitásúra lett szabva, a háttértár kapacitása pedig 32 GB-os – és egyelőre arról nem esett szó, hogy nyújtana bővítési lehetőséget. A dizájn nagyon hasonlít a Pixel 3 modelleknél látottra, de itt a bekapcsológomb rikító zöld színű lett. Végül a specifikációt illetően még az is elhangzik a videóban, hogy egy 2915 milliamperes akkumulátor található majd a burkolat alatt, ami előre láthatólag átlagos üzemidő elérését teszi majd lehetővé.

Mivel semmilyen hivatalos információnk nincs egyelőre a Pixel 3 Lite-ról, így nehéz azt megmondani, hogy pontosan mit tervez a masinával a Google. Sokan abban reménykednek, hogy ez egy nyomott áron kínált okostelefon lesz, ami széles vásárlóközönség számára lehet megfizethető (300 dollár vagy alatt), de meglehet, hogy teljesen átlagos áron fog befutni. Az egyetlen dolog, ami biztosra vehető, hogy ez is azonnal kapja majd a főverziós Android kiadásokat, mint az eddigi Pixelek, és a biztonsági javítások is rögtön el fogják érni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap