Tesztpadon egy Broadwell alapú Core M processzor

A Core M 5Y70 teljesítménye az előzetes gyorstesztek alapján elég jónak tűnik.

Tesztpadon egy Broadwell alapú Core M processzor

Az Intel Broadwell architektúrára épülő, Core M sorozatot erősítő mobil processzorai már bemutatkoztak, az IDF 2014 alkalmával pedig arra is fény derült, mire képes a család legcombosabb tagja, a Core M 5Y70-es modell. A szóban forgó processzor leginkább táblákban és ultravékony noteszgépekben tűnhet fel a nem is oly távoli jövőben.

Az IDF 2014-en a CPU egy 12,5 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel ellátott táblagépben volt jelen. Az MCM felépítéssel rendelkező Core M 5Y70 tokozása a CPU komponensei mellett a PCH-t is magába foglalja. A CPU részleg két darab processzormaggal rendelkezik, amelyek a Hyper-Threading támogatás jóvoltából egyszerre maximum 4 szálon dolgozhatnak. A fedélzeten egy Intel HD Graphics sorozatú IGP is lapul, amely 24 EU-val gazdálkodik, azaz 192 stream egységet alkalmaz. A processzor 4 MB-nyi megosztott harmadszintű gyorsítótárral rendelkezik, valamint kétcsatornás LPDDR3-as memóriavezérlőt, és PCI 3.0 hubot is kapott.

A kipróbálható táblán több tesztet is elvégeztek: lefuttatták rajta a CineBench R11.5-öt, a webböngésző alapú, JavaScript teljesítményre koncentráló SunSpider 1.0.2-t, valamint a 3DMark Ice Storm Unlimited tesztjét is. A CineBench R11.5 teszt alkalmával a grafikus vezérlő 17 FPS-es teljesítményt mutatott fel az Open GL teszt során, a CPU pedig 2,48 pontot ért el a több szálon futó tesztben. Ezek az értékek nagyjából a Core i7-870 teljesítményének 80%-át teszik ki. A teljesítmény jelentősen jobb, mint bármilyen Atom, Pentium vagy AMD E-sorozatú megoldásé.

A SunSpider 1.0.2 teszt alkalmával az Internet Explorer 12-es kiadását hívták segítségül, az operációs rendszer szerepét pedig a Windows 8.1 töltötte be. A Core M 5Y70 142,8ms alatt végzett a teszttel.

3DMark Ice Storm Unlimited esetén igazi meglepetést mutatott az energiatakarékos apróság, ugyanis 50985 pontot ért el, ami több, mint a duplája a Qualcomm Snapdragon 800 teljesítményének. Nem rossz egy 4,5 wattos TDP-vel rendelkező központi egységtől. Kíváncsian várjuk a részletes teszteket, amint lehet, mi is kerítünk egy ilyen konfigurációt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward