Tesztpadon egy 525-össorozatú Intel mSATA SSD

Az Intel 525-ös SSD sorozatának hivatalos megjelenése még odébb van, de a család 180 GB-os tagja már most lencsevégre akadt, sőt, némi tesztnek is alávetették a VR-Zone munkatársai.

Tesztpadon egy 525-össorozatú Intel mSATA SSD

Az Intel 525-ös SSD családjának hivatalos megjelenésére a jelenlegi tervek szerint majd csak valamikor a következő év folyamán kerül sor, ám az Intel NUC (Next Unit of Computing) névre hallgató asztali konfigurációjának jóvoltából már most is képet kaphatunk arról, hogy nagyjából mire számíthatunk a friss SSD család 180 GB-os tagjával kapcsolatban.

Az LSI-SandForce SF-2281-es SSD vezérlőjére támaszkodó 525-ös sorozatú mSATA SSD három darab MLC NAND Flash memóriachipet alkalmaz, amelyek mindannyian 20 nm-es gyártástechnológiával készültek. Az Intel-féle MLC NAND Flash memóriachipek hat csatornát használnak ki.

A VR-Zone mérései szerint az Anvill Storage Utilities benchmarkban a tömöríthető adatokkal operáló tesztben 504 MB/s-os olvasási- és 468 MB/s-os írási tempót mutatott fel az újdonság. Tömöríthetetlen adatokkal való műveletek esetén az olvasási sebesség 463 MB/s-os, az írási tempó pedig 240 MB/s-os értéket képviselt. A 4K-s véletlenszerű írási teljesítményt vizsgáló teszt 16-os szintű lekérdezési mélység (QD16) alkalmazása mellett 55,418 IOPS-os eredménnyel zárult. Ezzel együtt QD4-es beállítás mellett egy ATTO DiskBenchMark teszt is lefutott, amelynek eredményei az alábbi képen láthatóak.

Ennek fényében úgy tűnik, hogy az új mSATA SSD meghajtók nagyjából olyan gyorsak lesznek majd, mint 2,5 colos formátumú társaik, ami észrevehető gyorsulást hozhat az ultrabookok szegmensében. Persze részletesebb képet majd csak az első komolyabb tesztek mutatnak majd, de támpontnak a korai tesztek is bőven megteszik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward