Tesztpadon a Huawei NM memóriakártya

A Mate 20 család által használt új formátum a microSD ellenfele.

Tesztpadon a Huawei NM memóriakártya

A Hauwei tavaly jelentette be a Mate 20 szériával együtt az NM Card, ami a szabványos microSD helyét vette át a felsőkategóriás készülékekben. A kínai alakulat akkor azt hangsúlyozta, hogy ennek a megoldásoknak nem lesz gond a sebességével, és a kapacitást tekintve is majdnem azt nyújtja, mint a microSD, miközben jóval kisebb helyen fér el.

Miért van szükség az NM memóriakártyára a Huawei szerint? Az okostelefonokból sok gyártó azzal az indokkal spórolja ki a 3,5 milliméteres Jack aljzatot, hogy több helyre van szükség a burkolat alatt, és az NM (Nano Memory) formátumú memóriakártyával szintén egészen jól lehet területet spórolni. Ez az egység pontosan 45 százalékkal kisebb a microSD-nél, miközben olyan alakú, mint egy Nano SIM, így tökéletesen illeszkedik a Dual-SIM-es eszközöknek a második hálózati kártya fiókjába.

A vállalat tavaly elmondta, hogy az összes Huawei NM Card a Toshibánál készül kezdetben, és három különböző tárkapacitással fog a boltok polcaira kerülni; megvásárolható lesz 64, 128 és 256 GB-os kivitelben is. A lapkák eMMC 4.5 egységeket vonultatnak fel, és elvileg az UHS-I U3 besorolású memóriakártyákhoz hasonló tempót tudnak felmutatni. De vajon mi a valóság? Ennek járt utána néhány hónappal a rajtot követően az orosz Hi-Tech szaklap.

Galéria megnyitása

Az első dolog, amit el kell mondani a Huawei NM Card kapcsán, hogy bár az előzetes információknak megfelelően, valóban széles körben elérhető lett viszonylag gyorsan – a webshopunkból is meg lehet vásárolni –, nem három, hanem csak egyfajta kivitelben, 128 GB-tal lehet rá lecsapni, a 64 és a 256 GB-os modellek váratnak magukra. A Hi-Tech mérései alapján a sebességre nem különösebben lehet panasz, mind a folyamatos írás, mint pedig a folyamatos olvasás során 65-85 MB/s körül ingadozó értéket tudod felmutatni a különböző alkalmazásokban. Ami érdekesség, hogy az írási sebesség minden alakalommal egy kicsit magasabb volt, mint az olvasás során nyújtott teljesítmény. Ami az árat illeti, egy NM Card egy hasonló sebességű, ismertebb márka (pl. Samsung) által gyártott microSD-től drágább, de nem tetemes a különbség.

Galéria megnyitása

A vállalat az NM Cardot egy USB-s olvasóval együtt bocsájtotta forgalomba, amit külön és csomagban is meg lehet majd venni, szóval akár a megvásárlás után azonnal lehet személyi számítógéphez csatlakoztatni (vagy igazából bármilyen USB-s eszközhöz, akár egy televízióhoz vagy egy autó fejegységéhez). Ez az olvasó rendelkezik normál és C-típusú csatlakozóval is, és még microSD-t is tud fogadni. Ugyanakkor éppenséggel egy normál SD formátumú adapter is kerülhetett volna mellé, hogy akár fényképezőbe is be lehessen tenni, de a Huawei valószínűleg nem kíván más felhasználási területekre koncentrálni, csak a mobilokat tarja szem előtt.

Galéria megnyitása

A Huawei NM Card kapcsán azt biztosan kijelenthetjük, hogy nem vált rögtön sikeressé, például az kellemetlen, hogy csak 128 GB-ost lehet belőle vásárolni. De összességében egészen elfogadható rajtot vett, és akinek ez a méret éppen ideális, az kompromisszummentesen bővítheti a Mate 20 szériás okostelefonjának a rendelkezésre álló tárhelyét.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap