Tényleg televízió jelent meg Nokia márkajelzéssel

A Nokia Smart TV nagyra nőtt és kedvező az árazása, ami alapján sokan kiszemelhetik maguknak.

Tényleg televízió jelent meg Nokia márkajelzéssel

A Nokia az okostelefonok körében újra előre tört, és talán a televíziók terén is ismét ismerté válhat a neve. Valószínűleg kevesen tudják, de régen szerepelt már a Nokia név TV-ken, de az óta rengeteg idő telt el. Most viszont itt az Nokia Smart TV, és nézzük is rögtön, hogy mit tartogat az érdeklődőknek.

A Nokia tévé az 55CAUHDN modelljelzéssel lépett a színre, amiből nekünk az 55-ös szám az igazán fontos, ez jelzi a képátlót. Tehát egy 55 hüvelykes, 138 centiméteres készülékről beszélhetünk, ami gyorsan magára vonhatja majd a figyelmet egy nagyobb nappaliban is. A részletgazdagságra a felbontás szempontjából semmilyen panasz nem lehet majd, hiszen natív 4K Ultra HD minőségről gondoskodik a termék.

Galéria megnyitása

A készülék részletesebb paraméterein azért érzékelhető, hogy ez egy szerényebb árkategóriás megoldásról beszélhetünk. A maximális fényereje mindössze 400 nit lehet, szóval sötét szobában tud majd jobban kibontakozni, és a statikus kontrasztaránya sem több 1200:1-nél. A betekintési szögei jók, ilyen téren nem érheti kritika, de legfeljebb 60 Hz-es megjelenítésre képes. Elvileg egy ADS technológiás panel került itt bevetésre, ami az IPS technológiás megoldásoknak egy külön változata, de nagyjából hasonló jellemzőkkel bír.

Galéria megnyitása

Jó hír, hogy az alacsony fényerő mellett is van a tarsolyában HDR támogatás, így a nagyobb dinamikatartományú anyagok esetén szebb képi világot tud biztosítani. A HDR-hez kapcsolódóan a Dolby Vision támogatás lett kiemelve. Direct LED a háttérvilágítás, de nincsen teljes felületű local dimming, szóval a HDR élmény valószínűleg nem lesz a legtökéletesebb, de valamit próbálkozik majd a Nokia 55CAUHDN.

Az Android TV operációs rendszer fut a Nokia televízión, ennek köszönhetően az elérhető alkalmazások sora hosszú. Nem kell attól tartani, hogy ne lenne YouTube vagy Netflix, plusz igazából a Google Play Áruház is adott lesz, ahonnan igény szerint milliónyi app telepíthető. A Chromecast támogatásnak hála pedig igazából bármit lehet tükrözni is okostelefonról a televízió képernyőjére. Az Android TV alapját itt még az Android 9.0 adja, de idővel frissülhet majd az Android 10 alapra is – ami éppen nemrégiben vált elérhetővé.

Galéria megnyitása

A hangot tekintve elvileg korrekt lesz a gépezet. Egy integrált hangprojektor került az alsó részére a burkolatnak, és ez az egység elvileg a JBL fejlesztése. Természetesen különálló mélynyomó nincs, szóval azért a helyén kell kezelni a konstrukciót. De elvileg érzékelhető térhangzással lesz képes szolgálni, és támogatja a Dolby Atmost, valamint a DTS Tru Surroundot is a szoftveres oldalon. A hangrendszer papíron 2 x 12 wattos teljesítményű.

Galéria megnyitása

A televízióról azt is tudni lehet még, hogy egy aránylag egyszerű hardver lapul benne, ami direkt a multimédiás lejátszásra lett kihegyezve. A teljesítményről egy négymagos rendszerchip fog gondoskodik, melynek a típusa nem, a paraméterei viszont ismertek, és ez a lényeg. 1 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 magok kvartettjét foglalja magában egy Mali-450 MP integrált grafikus vezérlővel megtoldva. A RAM érdekes módon 2,25 GB-os a szerkezet hivatalos specifikációja szerint, a tárkapacitása pedig 16 gigás. Van itt beépített Wi-Fi (802.11n, 2,4 GHz) és Bluetooth 5.0 modul is a vezeték nélküli kapcsolati opciók terén.

Galéria megnyitása

A Nokia Smart TV nagyon elegáns megjelenéssel bír, a kávája rendkívül vékony, így csak a fontos tartalom lesz a középpontban, semmi nem vonja el a figyelmet. A televízión többféle vezetékes csatlakozási lehetőség is biztosított. Van rajta 3 darab HDMI aljzat, kettő teljes értékű USB csatlakozó (1 db 2.0 és 1 db 3.0), egy Ethernet port, és RCA bemenet is. És bár egy fejhallgató Jack nyílásnak biztosan sokan örültek volna, sajnos ezt már divat lehagyni a televíziókról (is), hiszen ott van erre a célra a kényelmes Bluetooth csatlakozási lehetőség.

A Nokia 55CAUHDN televízió Indiában került a boltokba. A készülék egészen baráti áron nyitott, átszámítva 590 dollárba fog kerülni. Valószínűleg sokaknak az érdeklődését kelti majd fel ez az ajánlat. Ha minden jól megy, akkor a jövőben újabb Nokia televíziók jelennek majd meg, és más piacokra is eljuthatnak ezek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap