Tényleg Hyper-Threading támogatást kaphatnak az új Core i5-ösök

Egy 3DMark bejegyzés tovább erősíti a nemrégiben megjelent pletyka állításait.

Tényleg Hyper-Threading támogatást kaphatnak az új Core i5-ösök

Az Intel Comet Lake sorozatú processzoraival kapcsolatban éppen nemrégiben érkezett egy friss pletyka, amely alapján úgy tűnik, sok változással találkozhatunk a friss generációban az aktuális felhozatalhoz képest. Ilyen lesz egyebek mellett az is, hogy a Core i5-ös család Hyper-Threading támogatást kap, vagyis a hat processzormaggal rendelkező újdonságok már nem hat, hanem tizenkét szálon dolgozhatnak.

Galéria megnyitása A bejegyzésre momo_us bukkant rá, köszönet érte! A pletyka állításait erősíti egy 3DMark bejegyzés is, amelyben egy 10. generációs Intel Core i5-ös processzor szerepel. A 14 nm-es csíkszélességgel készülő Comet Lake processzor az adatok alapján valóban 6 maggal és 12 szállal rendelkezik, ahogy az iparági források állították, plusz az is kiderült, milyen magórajelre számíthatunk. Míg az aktuális Core i5-9600 esetében 3,1 GHz-es magórajel van érvényben, addig a tesztben szereplő Comet Lake processzor már 3,3 GHz-es magórajelet alkalmazhat, az viszont nem derült ki, hogy a Turbo Boost órajel esetében mekkora növekményre számíthatunk. A Core i5-9600 ezen a téren 4,6 GHz-es maximális órajellel büszkélkedik, de hogy az új verzió ennél magasabb órajelet használ-e, és ha igen, pontosan mennyivel, az egyelőre rejtély.

Kérdés még az is, hogy a harmadszintű megosztott gyorsítótár mérete mekkora mértékben növekszik. A Core i5-9600 esetében 9 MB-nyi L3 Cache áll rendelkezésre, míg a hat maggal és tizenkét szállal rendelkező Core i7-8700-nál 12 MB-nyi megosztott harmadszintű gyorsítótárat használtak, így nincs kizárva, hogy a Comet Lake modelleknél is utóbbi gyakorlat lép életbe.

Persze ez nem több egy tippnél, ami vagy bejön, vagy nem – mobil fronton vannak kivételek ez alól a gyakorlat alól.

A Comet Lake sorozat az aktuális pletykák szerint 2020. áprilisában mutatkozhat be a 400-as sorozatú lapkakészlettel szerelt alaplapokkal együtt. A rajt közeledtével egyre több és több részlet láthat majd napvilágot az újdonságokkal kapcsolatban, de a lényeg úgyis az lesz, mire megy az új processzorgeneráció a rivális megoldásokkal, illetve az érkező Zen 3-as asztali processzorokkal szemben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap