Teljesítményproblémák a Control konzolos verzióinál

A grafika szép, de az akadozás eléggé odavág a játékélménynek.

Teljesítményproblémák a Control konzolos verzióinál

A Digital Foundry elvégezte a szokásos nagy elemzését a Remedy által fejlesztett Controlon, és megállapított néhány olyan dolgot, amit érdemes lehet figyelembe vennie annak, aki konzolokon szeretné megvásárolni a játékot. Egészen konkrétan komoly teljesítménybeli problémákkal küzd a játék.

De előbb nézzük a felbontásokat és egyéb dolgokat. Xbox One-on 720p-n, míg az alap PS4-en 900p-n fut a játék, mindkét esetben temporális képújraépítést használva, ahogy azt láttuk már a Quantum Break esetében, szóval a képminőség jobbnak tűnik, mint azt a felbontás sugallná.

A PS4 Pro már 1080p-s felbontást kapott, míg az Xbox One X-es verzió 1440p-ben renderel, utóbbi emellé még temporális super-samplingot is kapott, aminek köszönhetően a képminőség a Digital Foundry szerint megközelíti a natív 4K-t.

Ami a teljesítményt illeti, a Digital Foundry szerint az Xbox One X a legjobb, de még itt is megszakítják akadozások a játékmenetet, mint ahogy a PS4 Pro esetében is, ami egy kicsit rosszabbul teljesít a Microsfot konzoljánál.

Az elemzés szerint azonban az alap konzolok szenvednek leginkább, azok közül is érdekes módon a PS4, ahol a legtöbb és leghosszabb ideig tartó szaggatást tapasztalni. A legrosszabb esetekben a framerate leesik egészen 10fps-ig. Az Xbox One S kicsit jobban teljesít, de itt alaposan belezavar a játékélménybe a szaggatás, ráadásul a tapasztalatok szerint még a videós bejátszások is hajlamosak megakadni.

A Digital Foundry arra is rámutat, hogy a Control töltési rendszere sem túl optimális: halál után nagyon hosszú ideig tölt a játék, amit leginkább a Bloodborne alapváltozatának töltési idejéhez kell mérni. Aki azzal játszott, el tudja képzelni a rémálmot.

Jelenleg úgy tűnik tehát, hogy a PC-s változat a legjobb választás, ráadásul ott a GeForce RTX-kártyák tulajdonosai élvezhetik az eddigi legjobb sugárkövetéses effektusokat. Reméljük persze, hogy a konzolos verziókhoz is hamarosan érkezik valamiféle javítás, ami mitigálja a problémákat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap