Teljesítménygond miatt csúsznak a Bulldozerek

Teljesítménygond miatt csúsznak a Bulldozerek

Úgy néz ki, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem június folyamán, hanem némi csúszást követően majd csak valamikor júliusban jelennek meg az AMD Bulldozer architektúra köré épülő asztali processzorai, amelyek az FX sorozatban kapnak helyet.

Az AnandTech forrásai szerint a késés oka rendkívül egyszerű: az új processzorok első revíziója körül egy kis hiba miatt teljesítményproblémák mutatkoztak, így az AMD kénytelen egy második revíziót készíteni a termékekből (B2 stepping), hogy megoldja a problémákat és fel tudja venni a versenyt a konkurens megoldásokkal. A Bulldozer architektúra köré épülő Zambezi processzorok egyébként Socket AM3+-os tokozással érkeznek, 32 nm-es gyártástechnológiával készülnek és nyolc, hat, valamint négymagos kivitelben lesznek elérhetőek.

Bulldozer késés ide vagy oda, jelenleg úgy tűnik, hogy ez a kis malőr nem érinti az "A" sorozatú Llano APU egységek tervezett rajtjának időpontját, azaz a Llano alapú asztali- és mobil konfigurációkkal már június folyamán is találkozunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward