Teljesen csatlakozómentes iPhone készülhet

Ming-Chi Kuo szerint öt iPhone is jöhet a következő évben.

Teljesen csatlakozómentes iPhone készülhet

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy elemzők szerint az Apple évente kétszer mutathat majd be új modelleket, és most Kuo is hasonló információkról számolt be, megtoldva további érdekességekkel. És a szakember elárult néhány új dolgot az elérhetőbb árú iPhone-ról is, ami jövőre érkezhet – először.

Ming-Chi Kuo arról beszélt, hogy egy teljesen vezeték nélküli élményt biztosító iPhone-on dolgoznak az Apple szakemberei. Ez azt jelenti, hogy lekerülhet a keretről a Lightning csatlakozó. Arról már többször is szó esett, hogy az Apple elhagyhatja a saját aljzatát, de korábban még a C-típusú USB-re való átállással kötötték ezt össze, most viszont már teljesen csatlakozómentességről lehet hallani. Ez az iPhone 2021-ben készülhet el, és a vállalat teljesen új élményt szeretne vele nyújtani. Kuo úgy tudja, hogy a legjobb iPhone-ról tűnhet el minden aljzat, a többi 2021-es modellen még ott maradhat a Lightning kábel nyílása.

Galéria megnyitása

Az általában jól informált elemző szerint 2020-ban összesen öt iPhone is kereskedelmi forgalomba kerülhet. Ming-Chi Kuo azt állítja, hogy a frissen birtokába jutott adatok szerint lesz egy 6,7 colos panellel szerelt csúcsmodell, kettő 6,1 colos készülék különböző ársávokba pozícionálva – tehát egy drágább és egy olcsóbb konfiguráció ugyanolyan képátlóval –, és egy 5,4 hüvelykes masina még szerényebb árazással. Plusz ezek mellé futhat majd be az iPhone SE szellemi utódja, ami pedig 4,7 colos méretben fog pályára lépni, és az iPhone 8-ra fog emlékeztetni a kialakítása. Az olcsó iPhone frissített belbeccsel és újabb kamerával jön, de megtartja az egyetlen képalkotós dizájnt.

Az új modellek közül a legkisebb kivételével mindegyikből lehet majd 5G támogatást nyújtó változat. Az 5G hálózati modem kapcsán még Kuo is bizonytalan, ugyanis elképzelhetőnek tartja, hogy nem minden iPhone lesz képes a mmWave támogatása, és könnyen lehet, hogy lesznek csak Sub-6 frekvenciatartományt használó konfigurációk. A mmWave mellett nagyobb sávszélességet lehet elérni, szóval könnyen lehet, hogy a drágább gépeknek lesz ez a kiváltsága.

Galéria megnyitása

Ming-Chi Kuo már arra is kitért, hogy az Apple nemcsak egy, hanem több olcsó modellel számol, amik egymást fogják követni. Szóval az elérhetőbb áron kínált iPhone is évente frissülhet majd. És a 2021-ben érkező „iPhone SE 2 Plus” már egy olyan kialakítást kaphat, mint korábban az iPhone X, szóval annak sem lesz már ott a nyomógomb az elején, de a 2020-as modellnek még igen. És bár adná magát a Face ID, de állítólag nem ezzel lesz szerelve a mobil, hanem az oldalára kerülhet át az ujjlenyomat-olvasó. A Touch ID-t kombinálhatja az Apple a bekapcsoló gombbal.

Mint általában, Kuo ezúttal is beszállítói információk alapján beszélt a várható fejlesztésekről. Kíváncsian várjuk, hogy beigazolódik-e a szakember jóslata, mert akkor igencsak iPhone-ban dús évnek nézünk elébe. Háromnál több iPhone egy éven belül még nem jelent meg, jövőre pedig a hallottak alapján öt is reflektorfénybe kerülhet. Az új pletykákból a teljesen vezetékmentes megoldás is izgalmasnak ígérkezik, bár hasonlóval már több kínai gyártó is próbálkozott mostanra, és biztosan lesznek is még ilyen kísérletek más fronton is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap