Teljesen beleolvadt a Mellanox az Nvidiába

A Mellanox hivatalos weblapja ennek megfelelően már az Nvidia hivatalos weboldalára irányítja a látogatókat.

Teljesen beleolvadt a Mellanox az Nvidiába

A Mellanox felvásárlásával kapcsolatban előszőr tavaly márciusban merült fel az Nvidia neve a lehetséges jelöltek között, majd még ugyanabban a hónapban érkezett a hír arról, hogy a felek alá is írták a szándéknyilatkozatot. A formális megállapodást követően a hivatalos szervek vizsgálataira került sor, akik végül megállapították, nincs akadálya az akvizíciónak, így április folyamán nyélbe is üthették az üzletet. Az Nvidia részvényenként 125 dollárt fizetett a Mellanoxért, azaz 6,9 milliárd dolláros költséget jelentett a befektetés, amelynek részeként új piaci területekre léphettek be a zöldek.

Az elmúlt napokban egy újabb fontos lépésre került sor: a Mellanox gyakorlatilag teljesen beleolvadt az Nvidiába, így az egykori vállalat mostantól az Nvidia Networking divízió formájában működik tovább. Ezt az összeolvadást alighanem a termékportfólió is tükrözni fogja, vagyis az összes Mellanox termé Nvidia márkanévvel rendelkező termékké alakulhat át.

Galéria megnyitása

A változást a Mellanox hivatalos weboldala már szemlélteti is, ugyanis a weboldal címének beírása után egyből az Nvidia hivatalos lapján találjuk magunkat, ahol egy banner tájékoztat a változásról, azaz arról, hogy a Mellanox Technologies innentől kezdve NVIDIA Networking név alatt folytatja pályafutását a piacon.

Az Nvidia ezzel egy időben a jelek szerint az ARM felvásárlása után is érdeklődik, ám az elemzők szerint több dolog is nehezítheti a sikert: szerintük a hatósági vizsgálatok végén nem kap zöld utat az Nvidia a felvásárláshoz, illetve pénzügyi muníciója sem elég egy ekkora léptékű akvizícióhoz. Hogy ehhez képest mi történik majd a valóságban? Remélhetőleg heteken belül kiderül, ugyanis már néhány hete is arról szóltak a hírek, hogy előrehaladott tárgyalások folynak a felek között.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap