Shop menü

TELJESEN ÁTALAKÍTJA AZ ALAPJÁTÉKOT A CYBERPUNK 2077 KIEGÉSZÍTŐJE

Alapvetően újulnak meg a különböző játékrendszerek.
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Teljesen átalakítja az alapjátékot a Cyberpunk 2077 kiegészítője

Jó sok ideje készül már a Cyberpunk 2077 első és egyetlen kiegészítője, a Phantom Liberty, de nem véletlenül. A készítők nem csak új tartalmakat és történetet hoznak, hanem a játék legtöbb részét alapjaiban gondolták újra és alakították át.

Ennek megfelelően habár a kiegészítővel érkező új terület, a Dog Town bármikor elérhető lesz, tehát a meglévő mentéseinket betöltve is, valószínűleg mégis érdemes lesz az elejétől újrajátszani az egészet.

Nézzük a legfontosabb újdonságokat:

  • A cyberware-ek rendszere teljesen átalakul, bekerül egy új kapacitásindikátor, hogy a főhősünk mennyi cyberware-t bír még el, mielőtt beüt a cyberpsycho.
  • A képességfák teljesen megváltoztak, és a korábbi stat-alapú dolgok helyett főleg képességeket adnak, amiket ténylegesen használhatunk is a játékban.
  • De bekerül egy új, Relic nevű ág is, amivel tovább lehet alakítani a cyberware-eket, például új képességeket lehet adni a mantis blade-nek.
  • Egy szó mint száz, a skillek és perkek rendszerét alapvetően dolgozták újra.
  • Emellé pedig teljesen átalakul a karakterfejlődés és előrehaladás rendszere, más lesz a nehézség változása menet közben, és sokkal több különböző típusú ellenséget alakítottak ki, hogy változatosabbak legyenek a harcok.

Ezen kívül teljesen megújulnak az autós üldözések és harcok is, ugyanis most már lesznek olyan járgányok, amiket fel lehet szerelni fegyverekkel. A különböző járműveknek lesznek sebezhetőbb pontjaik, és lesznek autókhoz kapcsolódó küldetések is.

Ezzel párhuzamosan a készítők az alapjaitól újították meg a mesterséges intelligenciát, legyen szó az ellenfelekről, a társainkról, illetve a rendőrökről. A rendőrségi rendszer egyébként is teljesen megváltozik, több rétegből épül majd fel és "valóságosabbnak" tűnik majd.

Összességében a készítők azt ígérik, hogy az egész nyitott világ életszerűbbnek, dinamikusabbnak fog tűnni. 

De még a kezelőfelülethez is derekasan hozzányúltak a fejlesztők. Szóval nagyon úgy tűnik, hogy fogták magukat, és megjavítottak / megváltoztattak mindent, amit az alapjátékban kifogás ért, és persze hozzáadtak egy csomó újdonságot. Ezen valószínűleg segít, hogy a Phantom Liberty már nem jelenik meg az előző generációs konzolokra, csak PC-re, PS5-re és Xbox Series-gépekre, így már nem voltak annyira limitálva a fejlesztők.

Ami a PC-s gépkövetelményeket illeti, azt részletesen az alábbi kép szemlélteti:

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére