Tekeredő képernyő mobilokban is gondolkodik a Samsung

A vállalatnak sikerült 2 év alatt korrekt kínálatot kiépíteni hajtogatható mobilokból, és dolgozik azon, hogy továbblépjen.

Tekeredő képernyő mobilokban is gondolkodik a Samsung

A Samsung számára a kezdeti nehézségek leküzdése után már jól megy a hajtogatható okostelefonoknak a tervezése. De a vállalat továbbra sem gondolja úgy, hogy hatradőlhetne, már a következő formátumban gondolkodik, erről pedig az egyik szakembere számolt be a napokban.

A Galaxy Z Flip 5G és a Galaxy Z Fold2 tavaly kivívta a szakma elismerését, és biztos, hogy ezeknek a masináknak érkezik a következő generációja ebben az évben. Ágazati források arról beszéltek korábban, hogy három hajtogatható okostelefonjai is készülhet 2021-ben a Samsungnak. A Galaxy Z Flip3 és a Galaxy Z Fold3 mellett terítékre kerülhet majd egy olyan masina, ami a kagylós formátumban léphet majd színre, és kedvezőbb árszabással, ezzel együtt pedig költséghatékonyabb belbeccsel fog szolgálni.

Ezekről a Samsung egyelőre hivatalosan egyáltalán nem beszélt, viszont egy sokkal izgalmasabb dologra kitért a vállalat egyik illetékese. A Samsung Display elnöke, Choi Kwon-young elmondta, hogy a vállalatnál folyamatban van a tekeredő képernyő fejlesztése. Kwon-young egészen konkrétan beszélt erről, ami eléggé szokatlan. Talán a Samsung olyannyira jól áll ezzel, hogy magabiztosan fogja piacra dobni, és a tervezett megjelenési időpontot is garantáltan tudja tartani.

Galéria megnyitása
Korábbi prototípus a Samsungtól

A Samsung Display vezetője kijelentette, hogy még ebben az évben bemutatkozik az első kitekeredő, szétcsúsztatható készülékekhez tervezett panelje. Choi Kwon-young sajnos részleteket nem árult el azzal kapcsolatosan, hogy pontosan mire lehet számítani ebben a tekintetben. Azt persze borítékolhatjuk, hogy Galaxy készülékeben fog először bevetésre kerülni. De erről még pletykák szintjén sem igazán volt szó.

Eddig kettő olyan készüléket láttunk, aminek a megjelenítője tekeredő formában öltött testet, de egyiksem került a boltokba, és mindkettő a kínai BOE Display paneljét alkalmazza ágazati információk szerint.

Az Oppo tavaly mutatta be a saját működő koncepcióját, az LG pedig már idén, a CES alkalmával villantotta meg a készülékét. Az LG egyelőre csak egy előzetes adott ebből, és talán az MWC-n tudhatunk majd meg pontos részleteket a szerkezetről. De az biztos, hogy nagyvonalakban az Oppo és az LG megoldása egyforma.

Galéria megnyitása

A Samsung elképzelhető, hogy más utat próbál majd bejárni itt, mint a többiek. A cégnek ugyanis megvan az az előnye, hogy a kijelzőt a saját igényeihez szabottan tervezheti meg a készüléke számára. Ami biztos, hogy akár milyen lesz a szerkezet, a tervezők számára komoly fejtörést fog okozni az, hogy olyan mechanikát alkossanak, mely nagyon strapabíró, és képes lesz kellően megfeszíteni a képernyőt ahhoz, hogy a nyomásoknál ne deformálódjon a felülete.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap