Távozott a Criterion két alapítótagja

Alex Ward és Fiona Sperry a Criteriont és egyben az EA-t is otthagyta.

Távozott a Criterion két alapítótagja

A Need for Speed: Hot Pursuit és a Burnout Paradise mögött álló Criterion két alapítótagjától, Alex Wardtól és Fiona Sperry-től is búcsút vett, akik nemcsak a stúdiótól, de egyben az EA-tól is kiléptek.

A Criterion 1993-ban alakult és eredetileg saját 3D-s renderelő technológiáját árulta, az ő munkájuk a Renderware motor, melyet olyan játékok elkészítéséhez használtak, mint pl. a Rockstar-féle Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City vagy a Grand Theft Auto: San Andreas, illetve a Criterion saját fejlesztésű Burnout szériája. A céget 2004-ben felvásárolta az Electronic Arts. A Criterion egészen 2012-ig sikeres szériáján, a Burnouton, valamint a Need for Speeden dolgozott.

Alex Ward és Fiona Sperry nem indokolták meg részletesen távozásuk okát, csak annyit mondtak, hogy új stúdiót szeretnének alapítani. Egyesek szerint kilépésük azzal lehet összefüggésben, hogy a Criterion elvesztette a Need for Speed jogait, melyek az EA másik stúdiójához, a Ghost Gameshez kerültek. A licenccel együtt 2013-ban a Criterionos fejlesztők 80%-a is átkerült a Ghost Games csapatába, amelyben így mindössze 17 ember maradt.

Az EA így kommentálta a páros távozását: "Nagyra értékeljük, amit az évek során tettek, és minden jót kívánunk nekik a jövőre nézve."

"A hihetetlenül kreatív és tehetséges Criterion csapat keményen dolgozik egy új következő generációs konzol projekten, mivel az új címek nagy prioritást élveznek az EA-nál. Az új játék fejlesztését és a stúdiót most Matt Webster vezeti. Matt már évek óta van a Criterionnál és izgalmas elképzelései vannak az új játékkal kapcsolatban."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward