Taotronics TT-BH060 - ingázásra tökéletes

Podcasteket hallgatni zajos környezetben? Erre még jó is lehet.

Taotronics TT-BH060 - ingázásra tökéletes

65 %
{{ average }} %
Szerzői értékelés
Szerző
65
%
Olvasói értékelés
Olvasó
Olvasói értékelés
{{ average }}
%
{{ average }}
%

Nem vagyok audiofil, de szeretem megválogatni a hangeszközöket körülöttem. Amikor az ember választ magának egy jó televíziót vagy egy monitort, akkor mindenki megnézi, hogy milyen a képminősége, a színei és úgy az egész benyomása. Ezzel szemben tapasztalataim szerint a hangzást sokan csak egy másodlagos dolognak tartják, holott rendkívül sokat tud adni a film vagy játékélményhez egy remek hangrendszer. Mindig elképedek azon, amikor valaki előhozakodik azzal, mennyire szereti a zenét, erre kiderül, hogy olyan fülest használ, ami mellett kis túlzással inkább kiszúrnám a dobhártyámat.

Ha igényesebbek vagyunk, a jó füles megválasztása akkor sem könnyű, hiszen árban és minőségben hatalmas a választék, nehéz kiszűrni az igazán használható darabokat. Az első és az egyik legfontosabb kérdés, amit meg kell válaszolnunk egy ilyen eszköz keresésekor, hogy mire és hol szeretnénk használni? Zenehallgatásra? Videojátékra? Filmezésre? Utazásra? Munkára? Mennyi pénzt szánunk rá? Természetesen sorolhatnám még sokáig a szempontokat, mi alapján kötelezhetjük el magunkat egy füles mellett, viszont a mai tesztben egy bluetoothos, kábellel is használható, aktív zajszűrővel felszerelt fejhallgatót vesézek ki, aminek az ára is baráti.

-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.displayName }}
  • {{ product.description }}
Értékelés ({{ product.ratingCount }})
csak b2b
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.displayName }}

Pár napja a Taotronics TT-BH060-as headsetjét használom és több különböző szituációban próbáltam ki. Ez a füles nagyon hasonlít tulajdonságaiban a Sony WH-H800-as fejhallgatómra, így remek tesztalany volt  lecserélni egy időre a jól bevált Sony-t. Ennek köszönhetően a Taotronics volt most az utazáshoz, munkához, játékhoz, rádióhoz, telefonáláshoz és sorozatnézéshez is az aktuális headsetem, ezzel keltem és feküdtem az elmúlt napokban és látom is azt, kiknek lehet hasznos egy ilyen füles és kik felejtsék el még a vásárlás gondolatát is.

De előtte nézzük is meg, mit tartalmazott a csomagolás. A dobozban kapunk egy hordozható tokot, amibe könnyedén belehajthatjuk a praktikus méretbe összecsukható eszközt. Jár még a füleshez egy jack és egy micro USB kábel, amivel tölthetjük is. Pár aprócska kézikönyv és meg is volnánk.  

Galéria megnyitása

A füles maga fekete színben teljesen átlagos fejhallgató kinézettel rendelkezik, a fejpántja fémmel stabilizált műanyag, ami fixen marad a fejeden, nem lötyög. Mivel állítható, ezért természetesen több méretű fejre is rámegy és nem is csukódik vagy nyílik ki használat közben. Van rajta hangerőgomb, bekapcsológomb, mindkét oldalon mikrofon, jack csatlakozó hely, micro USB csatlakozó töltéshez és az aktív zajszűrő is ki-be kapcsolható. Az anyaga a 20 000 forintos árszegmensen belül teljesen vállalható, masszív eszköz, viszont éppen ezért nem túl rugalmas, hajlítani a pántot egyáltalán nem lehet és nem is javasolt.

Mindenki feje kicsit különbözik, az enyémre teljesen jól passzol. A fejünk tetejével érintkező szivacs és a borítás teljesen jó, kényelmes, egyáltalán nem érzi az ember, hogy nehéz lenne számára az eszköz. Nem nyom, nem nehezedik egyik ponton sem rám, órákon át is kényelmes maradt a használata. A hangszórók párnái jól körbe ölelik a fülem, teljesen jól zár, de az írás előtti netes kutakodás során találkoztam olyan véleményekkel, miszerint van, akinek marad rés a fülénél a zárt kialakítás ellenére.

Galéria megnyitása

A fülpárna érzésre nagyon puha és kellemes, viszont tapasztalataim szerint ez a fajta anyag egy évnél tovább nem bírja ki az időjárás viszontagságait, legalábbis ahogyan én szoktam használni őket. Ugyanis mindig olyan fülest keresek, amit a lehető legtöbb szituációban bevethetek, a mostani Sony fülesemet többet használom, mint a telefonomat, hiszen utcán és otthon egyaránt a fejemen van. Ha most ez a Taotronics lenne az állandó headsetem, akkor bizony már elkezdeném keresni az új fülpárnákat, lehet-e kapni őket és mennyiért.

Mivel zárt a rendszer, ezért van még két fontos kérdés. Az egyik, hogy mennyire melegszik és izzad bele az ember. Azt kell mondanom, hogy nyáron talán megfontolnám az utcán való viselését, de most ezen az enyhe télen nem volt vele gond. Szellőzni nem nagyon tud, de a lakásban több óra után se éreztem problémának a melegedést. A másik fontos szempont pedig a szemüvegeseket illeti: nálam nem okozott fülfájást, ami szerintem egy nagyon jó pont neki, mert ez sok headsetnél probléma szokott lenni.

Mint említettem, folyamatosan hordok egy fülest magamon, hogy legyen, amikor kell és ezért előszeretettel tárolom a nyakamon őket, viszont a nagy kialakítása és erős szorítása miatt a Taotronics kicsit fojtogat és forgolódni sem nagyon tudok a fejemmel. Ha pedig borostás az ember, félő, hogy a nagy párnákat kikaparjuk az arcunkkal, ami megint csak gyorsítja a szétmállási folyamatokat. Ha valaki tehát szereti így hordani a fejhallgatókat az utcán, akkor gondolja meg, hogy biztos egy ilyen nagy zárt kütyüt szeretne-e magának vagy mindig legyen nála annak tokja.

Galéria megnyitása

Mivel Bluetooth szemüvegről beszélünk, ezért nagyon fontos a mobilitás kérdése. Szerencsére a jobb headsetek tulajdonságaival rendelkezik, egyáltalán nincs miért szégyenkeznie. Papíron 30 órát bír egy töltéssel - ezt nem mértem le, hogy igaz-e, azt viszont látom, hogy teljesen jól használja fel az energiát. Amióta nálam van, csak a kibontásakor töltöttem és szerintem akkor sem 100%-ra és még mindig nem kért enni, bár igaz, hogy az idő zömében jack csatlakozóval használtam. Hivatalosan 5 perc töltéssel 2 óra üzemidőre képes és pár óra töltés után éri el a teljes töltöttséget. Ez hasonló a Sony fejesemhez szóval tényleg szuper ezért az árért.

Nézzük tehát meg különböző szituációkban.

Ha otthon vagy irodában kívánjuk használni, akkor a jack csatlakozóval könnyedén ráköthetjük a számítógépünkre. Ilyenkor érhetjük el természetesen a legjobb hangminőséget és az akkumulátor sem fog fogyni ez esetben. Filmnézéshez, sorozatozáshoz nem rossz és ha nem szeretnénk zavarni a körülöttünk lévőket, akkor a zárt kialakításnak hála bent tartja a hangokat. Ennek köszönhetően nem zavarjuk a zenével vagy a filmekkel a mellettünk ülő kollégáinkat vagy alvó családtagjainkat. 

Ami inkább érdekesebb és elgondolkodtatóbb, az az utcai használat. A Bluetooth 5-nek hála nagyon jó minőségű (bár nem kábel szintű) csatlakozást érhetünk el a telefonunkkal és élvezhetjük annak előnyeit. A hang nálam egyszer sem szakadt meg, mindig folyamatos volt a kapcsolat. 

Szeretem úgy hordani az utcán a fülest, hogy nincs is bekapcsolva, egyszerűen azért, hogy a város zajait kicsit szűrjem és óvjam a fülem. Az egyik erőssége a TT-BH060-nak, hogy aktív zajszűrővel rendelkezik, vagyis a kinti hangforrásokat igyekszik kioltani más hangokkal. Még nem volt ilyen füles rajtam korábban és megmondom őszintén, kicsit félve is közlekedtem az utcán ezzel a fejemen. Nagyon jól szűri a kinti zajokat, alig hallom benne az autókat, de pont ezért nem is igazán tudtam, hogy most biztosan átmehetek-e az úttesten, mert még a fékcsikorgást se fogom hallani, ha úgy alakul. Úgy érzem, egy ilyen headset fokozott körültekintést igényel az utakon a gyalogosok számára. Ha valaki a telefonját bámulva sétál és még ez is a fején van a városban… én azért aggódnék az illetőért, hazaér-e.

Viszont buszon, metrón első osztályú. Előfordult már, hogy 100% hangerőn kellett a füleseimet használni, hogy halljak valamit egy videóból a tömegközlekedési eszközön. Ezzel viszont kényelmesen és tisztán értek minden szöveget, igazi ingázó YouTube kompatibilis eszköz ez. Azt hiszem, ez is lehet az igazi célcsoportja:

Galéria megnyitása
ha sokat utazol iskolába vagy munkahelyre, akkor ezt a headsetet nagyon tudom ajánlani ezért az árért. Sőt, repülőre is tök jó lehet, ha zavar a gépzaj. Az aktív szűrő még az alvásban is segíthet, a hosszú akkumulátor élettartammal pedig simán kibír akár egy interkontinentális utat is töltés nélkül.

Az eszköz rendelkezik beépített mikrofonnal is, amit telefonáláskor használhatunk. Sima telefonhívásnál nem is volt vele gondom. Mindketten hallottuk egymást és értettük a másikat, az utca zaja nem zavarta meg a beszélgetésünket. Ami viszont problémásabb volt, hogy egy messenger hívással, szintén utazás közben nálam nem birkózott meg, egyszerűen nem hallottam a másik felet. 

Mivel van benne mikrofon, felvetődhet a kérdés, hogy videojáték közben csevegésre lehet-e használni, de a válasz sajnos az, hogy nem, mivel ez a funkció csak bluetooth-szal működik, jackes csatlakozás esetén nem. Ha BT üzemmódban csatlakoznál a géphez, akkor persze, aktíválható ez a mód is, viszont fontos megjegyezni, hogy a BT mindig késik és játék közben hamis információkat kaphatsz az ellenfeled hollétéről, ha a hangokra is figyelsz, vagyis ezt nem ajánlom.

Térjünk is át az egyik legfontosabb kérdésre, a hangzásra. A füles nem rendelkezik Hi-Res minősítéssel, szóval valószínűleg nem lövök mellé, ha kijelentem, hogy azért senki nem fog levegőért kapkodva elájulni az élménytől, amit ez az eszköz nyújtani tud. Én érzésre a mély hangokat mondanám erősebbnek, arrafelé tolódik el az élmény. Ha valaki ezt a fajta hangtartományt preferálja, akkor ha először belehallgat egy mélyekkel operáló zenébe, talán még azt is mondja, hogy nem is olyan rossz az, amit nyújtani tud. Talán a magas hangoknál is vannak jó pillanatai, de a közép tartomány az maga a káosz és katasztrófa.

Galéria megnyitása

Őszintén szólva, a Taotronics TT-BH060-at zenehallgatásra, filmnézésre vagy bármilyen otthoni használatra abszolúte nem tudom ajánlani. Egyszerűen keress másik fülest, mert túl sok élményt nem fog tudni nyújtani ez a headset. Azt hiszem, a dobozhang a megfelelő leírása annak, ami kijön belőle, igaz, az aktív szűrő kikapcsolásával javítható az élmény és a közép kicsit kitisztul, de ennyi. A felbontása a fülesnek nagyon gyér, a hallható frekvenciák végén elhelyezkedő hangok eltűnnek, alacsony minőségű mp3-as hangzást hoz ki még a CD minőségből is. Tömött és zsúfolt hangzás vár csak rád, igazi részletek nélkül.

Videojáték közben elmegy. Természetesen a legtöbb játéknál ugyanakkora hangsúlyt fektetnek az audio élményre, mint a látványra, így viszont csak magadat fosztod meg az élménytől, ha játékra használod. Ugyanez igaz a filmeknél és a sorozatoknál is. 

De! És ez egy hangos, nagy De! Nem mondom azt, hogy nincs létjogosultsága. Már ki is tértem rá korábban, hogy utazáshoz viszont nagyszerű társ lehet. Az az igazság, hogy a városi és az utazással együtt járó zajban már sokszor mindegy, milyen headset van az ember fején, ha a saját gondolatát se hallja. Az aktív zajszűrővel felszerelt TT-BH060 viszont annyira elűzi a problémás hangokat, hogy kifejezetten kellemes élmény tud lenni a zenehallgatás az egyéb alternatívákhoz képest, ha nem rendelkezünk több pénzzel egy háromszor ennyibe kerülő, aktív zajszűrővel és jobb minőségű hanggal rendelkező fülesre.

Sőt, ha munka vagy ingázás közben inkább podcasteket, beszélgetős műsorokat hallgatunk, akkor bizony már teljesen mindegy is, hogy milyen a hangzás, úgyse az lesz a lényeg, hogyan szól a füles, hanem az, hogy mit hallunk a másik szavaiból. De, mint említettem, zajos környezetben videónézésre is tökéletes. 

A Taotronics TT-BH060 tehát nem egy rossz füles, sőt, ezért az árért számos olyan funkcióval rendelkezik, ami hasznos lehet a hétköznapokban. Az aktív zajszűrő, a beépített mikrofon és a vezeték nélküli kialakítás nagyon praktikussá teheti utazás közben, de a jack csatlakozónak hála akár vészmegoldásként is megfelelhet bármilyen célra. Tisztán zenehallgatásra viszont nem ajánlom, ilyen fülest tényleg akkor vegyél, ha elugrasz otthonról, nem szereted a kis agybadugósokat, de fel szeretnél valamit kapni a fejedre, hogy ne unatkozz az úticélod elérése ideje alatt.

Összefoglalás

Taotronics TT-BH060 - ingázásra tökéletes

Taotronics TT-BH060 - ingázásra tökéletes

Taotronics TT-BH060 - ingázásra tökéletes
Szerzői értékelés
65
%
Aktív zajszűrős Bluetooth headset.
Ingázásra, amikor nagy a háttérzaj, akár még jó választás is lehet.
Zenehallgatásra inkább másik modellt keress magadnak.
{{ totalLabel }}
%
{{ userRateLabel }}

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap