Talán végleg befellegzett a Huawei Mate szériának

Könnyen lehet, hogy a Huawei nem állít utódot a Mate 40-nek, és a teljes sorozat fennmaradása veszélyben van.

Talán végleg befellegzett a Huawei Mate szériának

A Huawei folyamatosan küzd az amerikai kereskedelmi korlátozásokkal, de egyre nehezebb a helyzete, és nagyon úgy fest, hogy egyes modellsorozatoknak már akár az idei évben vége szakadhat. Még csak pletykák szintjén lehet hallani a rossz hírről, de szó nincs arról, hogy megalapozatlannak hangozna a dolog.

A Mate széria a Huawei esetében nagyjából a Samsung Galaxy Note-nak felelt meg, ezeket az okostelefonokat minden évben kompromisszummentesen és átgondoltan alkotta meg a Huawei, ezáltal általában ki is tűntek a tömegből. A Mate 30 volt az első olyan mobil, aminél a gyártó először tapasztalhatta ki, hogy mennyire hatalmas csapás a GMS elveszítése, és most pedig már arról beszélhetünk a Mate 50 kapcsán, hogy talán el sem készül.

Kínából származó friss pletykák szerint a Huawei nem rukkol elő ebben az évben a Mate 40 sorozat utódjával. Idén még egyáltalán nem húzott elő a kalapból csúcsszériát a vállalat, a P50-nek pedig már rég meg kellett volna jelennie az eredeti tervek szerint. Arról nincs szó, hogy a P50 is kimaradna már, de az mindenképpen látványos, hogy mennyit csúszik.

Galéria megnyitása
Mate 40 Pro

A Huawei P50 sorozat már a HarmonyOS operációs rendszert vonultatja majd fel a tervek szerint, és már tényleg nagyon közel van a bejelentése. És ezt úgy kell a vállalatnak összehoznia, hogy az idei évet már magában kibírja, ha bebizonyosodik, hogy valóban nem fog utódot kapni a Mate 40.

Érdekesség, hogy 2013 óta nem fordult elő az, hogy a Huawei nem adott ki új okostelefont a Mate termécskcsaládon belül. Már a Mate 40 esetében is felmerültek olyan pletykák, hogy csúszni fog a készülék, most viszont sajnos a Mate 50 kapcsán már nem egyszerűen csúszásról szólnak a híresztelések.

Galéria megnyitása
Mate 40 Pro

Arról talán még kicsit korai beszélni, hogy a Huawei Mate sorozat teljes egészében megszűnhet, de sajnos egyáltalán nem lenne ez meglepő. Tudniillik azzal, hogy az Egyesült Államok folyamatosan egyre szigorúbban korlátozza a vállalat beszállítói láncát, könnyen lehet, hogy egyes fejlesztéseket ellehetetlenít. Manapság egy okostelefonba több tucatnyi különböző forrásból kell alkatrészeket szerezni, és elég például egy lencsebeszállítót elveszíteni, és máris olyan helyzetbe kerülhet a cég, hogy például nem tud jobb kamerarendszert létrehozni, onnantól pedig az érdemi generációváltás ellehetetlenül.

Az utóbbi időben a Huawei már egyértelműan arra koncentrált, hogy megtalálja azokat a területeket, amiken még képes úgy fejleszteni, hogy nincsenek rá hatással a korlátozások. Nagyon szeretne a cég vezetése erősíteni a szoftveres megoldások terén, valamint a járműipar felé próbál evezni, és azon a területen is elsősorban az infotainmentről igyekszik gondoskodni. Arról is pletykálnak sűrűn, hogy saját járművet is bevethet, de ez jelenleg biztosan nincs kilátásban, legfeljebb átmárkázás révén.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap