Szupergyors külső SSD-ket készített a RAVpower

Az USB 3.1 Gen2 csatolófelülettel ellátott újdonságok akár 1 méter magasból is leejthetőek adatvesztés nélkül.

Szupergyors külső SSD-ket készített a RAVpower

A külső SSD meghajtók szegmensében szerencsére egyre inkább bővül az igazán gyors, USB 3.1 Gen2 kapcsolatot használó megoldások tábora, így aki ilyen SSD-re vágyik, egyre szélesebb választékból mazsolázhatja ki azt a modellt, ami igényeinek és pénztárcájának leginkább megfelel. A RAVPower jóvoltából a kínálat most két újabb külső SSD-vel bővült, ugyanis megérkezett az RP-UM003-as sorozat, amelyben egy 512 GB-os és egy 1 TB-os modell lapul.

Galéria megnyitása

Az elegáns, hosszúkás kivitelű házzal rendelkező meghajtók mindketten 102 milliméteres hosszal, 30 milliméteres szélességgel és 8,5 milliméteres vastagsággal rendelkeznek, tömegük pedig nagyjából 43 gramm. A ház egy USB-C porttal rendelkezik, ami szerencsére nem 5, hanem 10 Gbps-os adatátviteli sávszélességgel gazdálkodik, a doboz pedig egy USB-C->USB-C és egy USB-C->USB-A kábelt is rejt, így a modern és a régebbi eszközökkel egyaránt azonnal használhatjuk a terméket. A csomag még egy szütyőt is rejt, amiben kényelmesen hordozhatjuk a külső meghajtót.

A ház egy Silicon Motion SM2258XT alapú SATA 6 Gbps-os SSD-t rejt, amely JMicron JMS580-as hídchip segítségével kommunikál az USB 3.1 Gen2 csatolófelülettel. A maximális adatátviteli sávszélesség UASP támogatás mellett 540 MB/s, ami már elég tempós ahhoz, hogy nagymennyiségű adatot is gyorsan átmásolhassunk a termékről, vagy éppen a termékre. A strapabíró ház akár 1 méter magasból is leejthető, az adatok nem fognak sérülni és az SSD is hibátlanul tovább működik majd – a karcokat viszont nem fogjuk megúszni.

Galéria megnyitása

Az NTFS, FAT32, illetve eXFAT fájlrendszerrel egyaránt kompatibilis meghajtó számos eszközt támogat, így például macOS alapú eszközökkel éppúgy használható, mint androidos, illetve windowsos konfigurációkkal, sőt, akár még Xbox mellé is jó választás lehet.

Az 512 GB-os és 1 TB-os változatban érkező RAVPower RP-UM003 már elérhető kereskedelmi forgalomban. Az 512 GB-os változat 88,95 dollárba, míg az 1 TB-os modell 165,99 dollárba kerül. Mindkettőre 5 év jótállást vállal a gyártó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap