Szupergyors adattárolót kap a OnePlus 7 széria

És a kijelzőről is friss információk derültek ki, meg szó esett a vízállóság kérdéséről is.

Szupergyors adattárolót kap a OnePlus 7 széria

Egyre több dolog derült ki hivatalosan is a OnePlus 7 és a OnePlus 7 Pro okostelefonokkal kapcsolatban. Ezúttal a vállalat első embere megerősítette, hogy elképesztően gyors lesz az integrált tárhely, és megjelent egy olyan videó, ami a vízállóságra tér ki.

A OnePlus szakemberei a lehető legjobb hardveres elemeket használták fel az új eszközük megalkotásakor, és ebbe az is beletartozik, hogy már egy UFS 3.0-s adattároló került a burkolat alá. Az UFS 3.0 az idei évben válik elérhetővé, és már akár 2,9 Gbps-os tempóra is képes lehet összességében, ez pedig azt jelenti, hogy ezen a téren több mint kétszer gyorsabb lehet, mint a most elérhető UFS 2.1 egységgel szerelt mobilok. Eddig még egyetlen mobil sem került a boltok polcaira UFS 3.0 egységgel, tudniillik a Galaxy Fold hozta volna ezt el elsőként a piacra, de ennek a rajtját minőségi problémák miatt az utolsó pillanatban kénytelen volt elhalasztani a gyártó (és most úgy tűnik, hogy június előtt nem fog debütálni a hajtogatható termék). Ennek megfelelően talán a kínai alakulat lehet a világelső ennek az alkalmazásában.

Pete Lau arról beszélt a Twitter csatornáján, hogy a OnePlus 7 széria már UFS 3.0 egységgel lesz felvértezve, ennek köszönhetően összességében gyorsabb lehet majd a hozzá hasonló okostelefonoknál. Az UFS 3.0-nak köszönhetően a gyors és sima élménynek egy új szintjét biztosíthatják a mobilok a vásárlók számára. Különösen fontos itt, hogy a szakembere arról beszél, hogy a komplett OnePlus 7 családnál kell erre számítani, szóval előre láthatólag nem csupán a OnePlus 7 Pro variáns kiváltsága lehet a tempósabb adattároló.

A OnePlus már azt is megerősítette hivatalosan, hogy HDR10+ támogatással fog szolgálni a készülék, szóval egészen biztos, hogy egészen lenyűgöző képminőséget nyújt majd. A vállalat partnerkapcsolatot kötött a HDR10+ lehetőség kihasználására a YouTube-bal, valamint a Netflix-szel is. Ez is egy olyan pont lesz, ahol a OnePlus 7 és a 7 Pro átlagon felülinek ígérkezik majd, és olyat fog nyújtani, amire nem minden vetélytársa képes. És ezt a későbbiekben még több szolgáltatás esetében kamatoztathatja majd, mert előre láthatólag szaporodni fognak az olyan megoldások, amik HDR10+ támogatásról fognak gondoskodni.

Galéria megnyitása

Végül egy hivatalos videóban rámutatott a OnePlus arra a tényre, hogy az IP szabvány szerinti vízállóságról tanúskodó minősítés megszerzése is pénzbe kerül, és ezért a vállalat most érkező okostelefonjainál ilyen nem lesz. Azonban ez nem jelenti azt, hogy ne rendelkeznének az eszközök megfelelő szigeteléssel ahhoz, hogy védve legyenek a nedves balesetekkel szemben. A OnePlus arra nem tesz utalást, hogy milyen szintű védelemmel lehet kalkulálni, és talán nem is fogja ezt kommunikálni, be kell majd érnie annyival a felhasználóknak, hogy védve vannak a gépek a kádba vagy levesbe zuhanás esetére. De a videó tanúsága szerint garancia nem lesz erre, szóval a beázás miatt tönkrement szerkezeteket nem fogja cserélni/javítani a cég. (Mint ahogy sok más gyártó sem, ahol egyébként meg van adva az IP víz- és porállósági szint.

A OnePlus 7 sorozatnak egyre kevesebb titka marad a bemutatóra, ami május 14-én lesz, de az információmorzsák szórásával a cég eléri, hogy folyamatosan szerepeljen a híroldalak hasábjain.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap