Szünetelteti a hazai gyártását az LG Mobile

A vállalat jó pénzügyi eredményeket tudhat maga mögött az elmúlt negyedévekből, de az okostelefonos részleg mindig visszahúzta kicsit a céget, és ezen szeretne változtatni.

Szünetelteti a hazai gyártását az LG Mobile

Az LG nehéz döntésre szánta el magát, iparági jelentések szerint a vállalat szüneteltetni fogja a hazai mobiltermelést. A vállalat jó pénzügyi eredményeket tudhat maga mögött az elmúlt negyedévekből, de az okostelefonos részleg mindig visszahúzta kicsit a céget, és ezen szeretne változtatni.

A dél-koreai gyár állítólag az idei évre leáll, és a kieső kapacitást pedig úgy tudni, hogy Vietnámban, Hải Phòngban fogja pótolni a vállalat. A Reuters és a Yonhap News Agency beszámolója alapján úgy tűnik, hogy az LG azért döntött az átszervezés mellett, mert ezzel szeretné javítani a pénzügyi eredményeket. A vállalatnak sajnos nem túl eredményes volt az utóbbi időszaka, és ennek a nyomán születethet meg a döntés. Az elhangzottak alapján nem arról van szó, hogy felszámolná a meglévő dél-koreai gyárát az LG, hanem egyelőre csak szünetelteti a mobilok összeszerelését, készítését 2019-re. Elképzelhető tehát, hogy a jövőben ismételten fog okostelefonokat gyártani otthon is, ez valószínűleg jelentősen függ majd a pénzügyi eredményektől.

Galéria megnyitása

A Reuters beszámolója szerint az LG jellemzően prémiumkategóriás szerkezeteket, tehát csúcsmodelleket gyárt (gyártott) a hazájában. Olyan készülékeknek költöztetheti el az előállítását a vállalat a mostani döntés miatt, mint a G8 ThinQ, vagy a hamarosan forgalomba kerülő V50 ThinQ, aminél már 5G támogatással is számolni kell. Információink szerint az összes legyártott LG okostelefonnak nagyjából a 10-20 százaléka készült eddig a hazájában. Érdekesség, hogy a vállalatnak egyébként nemcsak Dél-Koreában és Vietnámban van gyártóüzeme, hanem Kínában, Brazíliában, és Indiában is, szóval az indai piac igényeit például helyileg képes kiszolgálni, ami gazdaságilag fontos. (Indiában különösen magas terhek rakódnak az importált termékekre.) Az LG eleinte nem kívánta kommentálni az ügyet, de később kiadott egy közleményt, amiben megerősítette a hírt. A vállalat természetesen kiemelte, hogy a termékek minőségére nem lesz ennek a lépésnek hatása, és ami ennél fontosabb, hogy nem kíván elbocsátásokba kezdeni, hanem egyszerűen áthelyezi a felszabaduló munkaerőt egy másik dél-koreai központjába, ahol otthoni berendezések készülnek.

Az LG Mobile divízió régóta szenved, legutóbb 172 millió dolláros mínuszt „termelt” a vállalatnak, úgy, hogy közben összességében pozitív eredményt ért el a vállalat. És bár a jelek szerint a többi terület képes ellensúlyozni a mobilos veszteségeket, ez nyilván nem ideális helyzet a cég számára, ezért szeretne valamilyen módon előrelépést elérni a vezetés. Azzal a lépéssel, hogy a dél-koreai üzemből kiszervezik a munkát Vietnámba, nem fog annyit nyerni, hogy adott esetben mondjuk eltűnjön a 172 millió dolláros veszteség, de valamelyest képes lesz ezt csökkenteni anélkül, hogy abból a felhasználók bármit tapasztalnának.

Kíváncsian várjuk, hogyan alakul az LG Mobile sorsa, jelenleg az eladási mennyisége alapján még benne van a vállalat az első tíz gyártóban, de folyamatosan csökkenő számokat produkál. Ha nem tud kitalálni valamit a tendencia megfordítására, akkor könnyen lehet, hogy a HTC és a Sony sorsára jut. Ezek a cégek napjainkban már alig néhány millió okostelefont tudnak értékesíteni éves szinten.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap