Szokatlanul kompakt számítógépházzal jelentkezik a Cooler Master

A korábban bemutatott Q300L alapjaira épülő újdonságban akár ATX formátumú alaplap is elfér.

Szokatlanul kompakt számítógépházzal jelentkezik a Cooler Master

A Cooler Master bemutatta Q500L típusjelzéssel ellátott kompakt számítógépházát, ami természetesen a MasterBox sorozatot erősíti. A nagyméretű szellőzőfelülettel ellátott újdonság bal oldalán akril ablak is helyet kapott, ami négy, kézzel kitekerhető csavarral rögzül a helyére. A Q500L gyakorlatilag a korábban bemutatott Q300L alapjaira épül, sőt, külső dizájn terén gyakorlatilag ugyanazt is kínálja, ám belsejében már történt némi változtatás, aminek köszönhetően nem csak Mini-ITX, illetve microATX, hanem akár ATX formátumú alaplap is elfér benne.

Galéria megnyitása

A 386 milliméter hosszú, 230 milliméter széles és 381 milliméter magas ház acélvázra épül és műanyag panelekkel rendelkezik, 5,25 hüvelykes külső bővítőhely pedig nincs rajta, ahogy azt a Q300L-nél már megszokhattuk. A ház belsejében szerelőablakkal ellátott alaplaptálcát találunk, amihez kábelmenedzsmentet segíti kivágások is társulnak. A bővítőkártyákat összesen 7 slot várja, az adattárolókat pedig két kombinált kereten helyezhetjük el, amelyek egy-egy 3,5 hüvelykes merevlemezt, vagy éppen két-két 2,5 hüvelykes SSD-t fogadnak.

Galéria megnyitása

A kiválóan szellőző házban gyárilag csak egyetlen 120 milliméteres hátlapi ventilátor található, de igény szerint további légkeverőkkel is felszerelhetjük a terméket: a tetőlap alá két 120/140 milliméteres, míg a ház aljára két darab 120 milliméteres légkeverő szerelhető. Aki folyadékhűtő szettben gondolkodik, a ház tetejére maximum 240 milliméteres hőleadó radiátort szerelhet, a ház hátuljára pedig egy 120 milliméteres radiátort lehet telepíteni. A por távoltartásáról a ház alján elhelyezett szűrő gondoskodik.

Galéria megnyitása

A ház belsejében elegendő hely van egy 160 milliméter magas processzorhűtő és egy 360 milliméter hosszú bővítőkártya számára, ám ha 160 milliméternél hosszabb tápegységet használunk, a bővítőkártya már csak maximum 270 milliméter hosszú lehet. A tápegység egyébként 180 milliméternyi hellyel gazdálkodhat és a ház elején, a tetőlaphoz közel helyezkedik el. Kábelmenedzsment céljára ezúttal 27-30 milliméternyi helyet hagytak az alaplaptálca mögött.

Galéria megnyitása

A MasterBox Q500L májustól válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, listaára 15 900 forint lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap