Szivárgó Half-Life: Alyx képek és Valve Index ellátási problémák

​​​​​​​Lehetséges, hogy akkor se fogsz tudni játszani a játékkal, ha nagyon szeretnél.

Szivárgó Half-Life: Alyx képek és Valve Index ellátási problémák

A Respawn féle Medal of Honor megmozgatta a tavalyi évben még a laikusok fantáziáját is és sokan elárulva érezték magukat, amikor kiderült, hogy egy kizárólagos VR címről van szó.

Amikor viszont a Valve bejelentette, hogy készít egy Half-Life játékot, ami ráadásul VR exkluzív, az internet egy pillanat alatt felrobbant. Sokak számára ekkor vált világossá, hogy a játékipar már sosem lesz olyan, mint régen és bizony ideje beszerezniük egy VR szemüveget. A helyzet az, hogy a Valve olyan hullámokat gerjesztett, amivel ők maguk sem tudtak megbirkózni. 

A Valve Index 2019 június végén látta meg a napvilágot, egészen szeptemberig hiánytermék volt, ám a Valve-nak volt egy kis ideje feltölteni a készleteiket egészen a november végi Alyx bejelentésig, amikor is ismét kisöpörték a raktárakat a rajongók. A jelenlegi állapotok szerint könnyen lehetséges, hogy azok, akik az Alyx márciusi bejelentéséig még nem vették meg a Valve Index szemüvegüket, könnyen lehet, hogy nem is jut majd nekik addigra, mire meggondolnák magukat.

December eleje óta csak előjegyezni lehet az Indexeket és a Valve értesít, amint újra megvásárolható, ám olyan mértékű a kereslet az eszköz iránt, hogy nem bírják tartani a lépést a gyártással. A Road to VR információ szerint globális szinten nem kapható a Valve Index, egyedül csak a japánoknál található pár darab készleten, de ott is csak a szemüveg a kontrollerrel. A bázisállomás, vagyis követő rendszer nem elérhető ott sem.

Galéria megnyitása

A Valve igyekszik az igényeket kiszolgálni a Half-Life: Alyx megjelenéséig, de nem tudják garantálni, hogy ez sikerülni fog. Mivel az Alyx a jóval olcsóbb, de szintén teljes élményt nyújtó, kiváló minőségű headseteket is támogatja, felmerülhet a kérdés, hogy melyiket érdemes keresni a boltok polcain az Index helyett.

A helyzet az, hogy legnagyobb rivális Oculus sem tudja tartani lépést az igényekkel. A Lenovoval közösen gyártott Rift S a partnereknél teljesen elfogyott, míg a saját fejlesztésű Quest márciusig nem is kapható már a hivatalos oldalról, mert itt is nagyobb a fogyasztói igény, mint amit le tudnak gyártani mennyiség. Ez utóbbi az Oculus Link segítségével lesz Alyx kompatibilis. A legújabb szemüvegek közül egyedül csak a HTC Vive Cosmos van raktáron, ám ez a headset nem túl népszerű a játékosok körében, mert kevés játék támogatja, illetve szoftveresen is vannak vele problémák, bár kétségtelen, hogy a Cosmos működni fog az Alyx-szal.

Ha tehát gondolkozol azon, hogy szerzel egy szemüveget az Alyx megjelenéséig, érdemes minél hamarabb kapcsolni és legalább egy email értesítőt beállítani a Steamen a Valve Index-re, vagy iPonon a Questre. Az Alyx tehát felkeltette az emberek figyelmét és sikerült is a Valve News Networknek ismét exkluzív információkhoz és képekhez jutnia a játékkal kapcsolatban. 

A Valve hírekben és szivárgásokban élenjáró videós egy új forrásának segítségével jutott a kilenc új képhez, amiből elég sok újdonságot le is tudott szűrni:

A képeken feltűnnek újfajta Combine katonák, új helyszínek és utalások, a Source engine-re jellemző ERROR felirat hiányzó asset esetében és egy izgalmas kép egy headcrab nélküli zombiról. Látogasd meg a galériát a további képekért:

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap