Szintet lépett az olcsó iPad, és az Apple A14-gyel futott be az iPad Air

Az Apple kettő új táblagépet is előhúzott a kalapból, és egészen kiválóak lettek ezen a fronton az újdonságok.

Szintet lépett az olcsó iPad, és az Apple A14-gyel futott be az iPad Air

Ha táblagépet szeretne vásárolni az ember napjainkban, és a legjobb ár-érték arányú eszközök között nézelődik, akkor általában szembe jön egy-egy iPad is. És most az Apple próbál arról tenni, hogy ez a jövőben is így legyen. Rágyúrt a vállalat az olcsóbb készülékre, és bejelentette az új generációs iPad Air modellt, ami több szempontból is érdekes lett.

Galéria megnyitása
Így fest a 2020-as, megújult iPad kínálat a mostani modellekkel együtt

iPad

A nyolcadik generációs iPad már egy rendkívül kiforrott termék, és mivel ennek az Apple igyekszik alacsonyan tartani az árát, így általában kisebb lépésekben fejleszti ezt. 10,2 hüvelykes a készülék kijelzője IPS technológiás alappal, 500 nites fényerővel és 2160 x 1620 képpontos felbontással. Támogatja a gép az Apple Pencil használatát. Az iPadOS 14 rendszer várja már itt a vásárlókat.

Galéria megnyitása

Az előlapi kamerája a terméknek 1,2 MPixeles, HD minőségű FaceTime hívásokat támogat. A főkamera 8 megapixeles fotók megörökítésre alkalmas, F/2.4-es rekesznyílású optikán keresztül tekint a világra, és ez már Full HD videózást tesz lehetővé szükség esetén. Lassításra is képes az új iPad, 720p-ben 120 FPS-es felvételeket tud megörökíteni.

Galéria megnyitása

Az Apple A12 rendszerchip dolgozik ebben a táblagépben, ami normál használat mellett szinte mindenre elegendő teljesítménnyel fog szolgálni a hatmagos processzora (2 mag teljesítményre, 4 maf pedig hatékonyságra kihegyezett) és a négy feldolgozóból álló IGP-je révén. A tárhely 32 vagy 128 GB lehet itt. A kapcsolati képességek frontján pedig található minden esetben Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth 4.2 modul. Opcionálisan pedig 4G LTE hálózati modemmel is lehet számolni, és ilyenkor már A-GPS vevő is akad.

Galéria megnyitása

Fémből készült a masina háza, és szürke, ezüst vagy arany színben lehet megvásárolni. 250,6 mm magas, 174,1 mm széles és 7,5 mm vastag a szerkezet, a tömege pedig 490-495 gramm. Van Touch ID-ja, 3,5 milliméteres aljzata, Lightning csatlakozója és Smart Connector is akad a kereten. Az olcsóbban kínált iPad egy 32,4 wattórás lítium-polimer akkumulátort kapott, és ennek köszönhetően kb. 10 órás üzemidővel rendelkezik igénybevételtől függően.

Galéria megnyitása

iPad Air

Az iPad Air már egy új dizájnt kapott, a kerete szögletesebb lett, hasonló lesz állítólag az iPhone 12 is. Ez a szerkezet egy 10,9 hüvelykes megjelenítőt foglal vékony kávába, ami Liquid Retina technológiás, IPS alapú és 2360 x 1640 képpont népesíti be a felületét. Adott itt a True Tone támogatás, és a DCI-P3 színteret is képes megjeleníteni a vas. Lehet itt használni az Apple Pencilt, valamint a Magic Keyboard billentyűzet is dokkolható hozzá. Az iPad Air az iPadOS 14 operációs rendszert vonultatja fel.

Galéria megnyitása

Ez előlapon ennél a tabletnél egy 7 megapixeles kamera található, ami Full HD videózást tesz lehetővé a FaceTime beszélgetések során. És 1080p-ben ez akár 60 FPS-re is képes. Az új iPad Air egy 12 MPixeles főkamerát is kapott F/1.8-as lencserendszerrel. Ezt kihasználva már 4K Ultra HD-ban is lehet videózni 60 FPS-sel, és Full HD beállításban pedig 240 FPS-re is képes lesz, plusz még stabilizálást is támogat.

Galéria megnyitása

Az iPad Air már a világon elsőként az Apple A14 rendszerchipet kapta meg. Ez az első alkalom, hogy nem iPhone-ban mutatkozik be egy új lapka. Az Apple saját tervezése először alkalmazza az 5 nm-es gyártási eljárást. Ez hatmagos felépítéssel rendelkezik, és a korábbi felépítést viszi tovább, tehát van kető tempóra hangolt és négy hatékonyságra optimalizált magja. Az előző generációs iPad Airnél (Apple A12) 40 százalékkal gyorsabb ez a modell, az iGPU-ja pedig 30%-kal erősebb. A tárhely itt 64 vagy 256 GB lehet.

Galéria megnyitása

Ha a szükség úgy hozza, akkor 4G LTE hálózati modemmel szerelten is meg lehet majd vásárolni az iPad Airt, és ebben az esetben már A-GPS támogatásról is gondoskodni fog az újdonság. A kapcsolati lehetőségeket tekintve minden esetben biztosított itt a Wi-Fi 6 szabványnak megfelelő WLAN, valamint a Bluetooth 5 modul.

Galéria megnyitása

Az iPad Air meglehetősen gazdag színválasztékban lesz elérhető, hiszen jön ezüstben, szürkében, rózsaaranyban, zöldben és még kékben is. Az iPad Air nem ismeri a 3,5 mm-es Jack aljzatot, de már a Lightningot sem, hanem egy C-típusú USB került rá. 247,6 x 178,5 x 6,1 milliméteres lett a légies tablet, és 458-460 grammot nyom kiviteltől függően. Sztereóban szólal majd meg a szerkezet. Jelentős újítás itt, hogy a Touch ID a kereten kapott helyet, ami talán előre vetíti azt is, hogy az iPhone-nál is lesz ilyen biometrikus szenzor.

Galéria megnyitása

Bár itt egy hatékonyabb hardverrel van dolgunk, mint az olcsóbb iPadnél, az üzemidő változatlanul 10 óra körül fog alakulni általános igénybevétel mellett. Ez pedig azért alakult így, mert a fejlesztők a kompaktabb kivitelért faragtak az akkumulátoron, és egy 28,6 wattórás lítium-polimer telep került a hátlap alá. És egy 20 wattos töltőadapterrel a dobozában kapják majd meg a vásárlók a gépet.

Az iPad Air 240 ezer forintba fog kerülni csak Wi-Fi-vel, míg a mobil hálózati modemre is vágyóknak legalább 290 ezer forintot kell kifizetnie. A nagyobb tárhely felára 60 ezer forintban lett megszabva ennél a modellnél. Az olcsóbb iPad 135 ezer forintról indul, 185 ezerbe kerül a 4G LTE-s verziója, és itt 30 ezer forintot kóstál a kövérebb háttértár.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap