Szinte minden kiszivárgott a Pixel 4-ről, még mintafotók is érkeztek

A specifikáció legjava, friss képek, és más információk láttak napvilágot.

Szinte minden kiszivárgott a Pixel 4-ről, még mintafotók is érkeztek

A Google nem igazán képes eltitkolni az érkező okostelefonjaival kapcsolatos dolgokat, ezt láttuk a Pixel 3-nál, a Pixel 3a esetében, és most, a Pixel 4-nél sincs ez másként. Már hónapok óta lehet információmorzsákkal találkozni, a napokban pedig több forrásból rengeteg anyag látott napvilágot.

Galéria megnyitása

A 9to5Google-nek sikerült hozzájutnia a felületes specifikációhoz, ami a legtöbb lényeges adatot tartalmazza. A Pixel 4 és a Pixel 4 XL szinte csak a méretében fog egymástól eltérni ez alapján, a kisebb mobil 5,7 colos, Full HD+ felbontású kijelzőt kap, míg a társa már 6,3 hüvelykes lesz Quad HD+ felbontással. Mindkét masina OLED-es alapot használ 90 Hz-cel és Ambient EQ technológiával. Természetesen az Androiddal kell itt számolni, ami garantáltan frissülni fog 3 éven keresztül, és elvileg a Pixel 4 már nemcsak biztonsági frissítéseket fog kapni az utolsó évében, hanem még a főverziós frissítésekre is benevez majd.

 

Galéria megnyitása

Itt már egy tovább fejlesztett Google Assistant is felüti majd a fejét, ami konzisztensebben fog együttműködni az eszközzel, hatékonyabban tud szerepet vállalni a vezérlésben, más funkciók elérésében. És az eddigiektől eltérő módszerekkel is aktiválható lesz a szolgáltatás.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Egy 12 megapixeles Dual Pixel AF támogatást nyújtó elsődleges kamera lesz a hátlapon, ami már egy 16 MPixeles társat is kapott maga mellé teleoptikával. A Google eddig nem akart duálkamerát használni, és most sem biztos, hogy jó döntést hozott, mert a trendek szerint talán egy ultra-széles látószögű megoldásnak már többen örültek volna. Újítás lesz ezen a front a Dual Exposure Camera Controls opció, aminél kétféle csúszkán lesz állítható a kép még a megörökítése előtt, ez segít a kiégések/beégések elkerülésében. Azt nem lehet tudni, hogy a frontkamerától mire kell számítani, de az biztos, hogy az előlapon ott lesz a Motion Sense funkcióhoz szükséges érzékelő rendszer, és a biztonságos arcfelismerést támogató szenzor is.

A Snapdragon 855 mobilplatformot veti be a Google, szóval nem nyúl a pluszosított változathoz, de használatba veszi a Pixel Neural Core gépi tanulást gyorsító komponenst. A rendszernek itt 6 GB-nyi memória lesz már biztosítva, a háttértár kapacitása pedig 64 vagy 128 GB lehet majd. A vállalat valószínűleg nagy figyelmet fog szentelni az online adattároló szolgáltatásainak a kiemelésére.

Galéria megnyitása

A kereten C-típusú USB kapott helyet, ami nem meglepő, már egy ideje ezt támogatja a Google a referencia eszközeinél. És a megjelent specifikáció szerint a Titan M biztonsági chipről sem kell lemondani, ez továbbra is a konstrukció részét képez, így egyedi biztonsági megoldásokkal tud szolgálni. A Pixel 4-be egy 2800 mAh-s akku kerül, a Pixel 4 XL meg egy 3700 mAh kapacitású egységgel lehet ellátva, és lesz 18 wattos gyorstöltő a termékhez.

A hírben szereplő renderképeket Evan Blass hozta nyilvánosságra, aki nem először publikált információkat az érkező Pixel szériával kapcsolatosan. A kamerafotók pedig a 9to5Google oldalán jelentek meg. A Pixel 4 bemutatóját a Google október 15-én tartja majd, de nem sok titka marad a mobilnak, mire az eseményre sor kerül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap