Shop menü

SZÍNES USB KÁBEL IS LEHET AZ IPHONE 15 ÚJÍTÁSAI KÖZÖTT

Úgy fest, hogy az Apple nem fehér, hanem színes kábelt csomagolhat az okostelefonokhoz, hogy így tegye még tökéletesebbé az összképet.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Színes USB kábel is lehet az iPhone 15 újításai között

Az Apple az elmúlt években egyre többször hangsúlyozta a vállalat sokszínűségét, és igyekezett egyre több színes termékkel előrukkolni. Ezek fényében könnyen lehet, hogy a vállalat valóban meglépi azt a „fejlesztést”, ami a napokban pletykák szintjén szárnyra kapott néhány fotó alapján.

Állítólag az Apple nem szimplán lecseréli majd az iPhone-okhoz mellékelt Lightning csatlakozós kábeleket USB-C aljzattal ellátott megoldásokra, hanem teljesen új kábeleket tervez az okostelefonokkal bevetni. Eddig szimpla fehér kábel járt minden készülékhez, ami mezei gumiborítással volt ellátva, most azonban úgy fest, hogy mindkét téren változás jön.

Többféle különböző színben készülő USB-C kábelekkel rukkolhat elő az Apple, és ezek már szövetes bevonattal lesznek ellátva.

Az AppleInsider számolt be a hírről, hogy komoly változás jöhet a kábelek szintjén. Az új megoldások lényegesen magasabb előállítási költséggel járhatnak arányaiban nézve, de ez nem jelent majd gondot a vállalatnak. Miután már egyébként is többször beszéltek arról a céghez közel álló források, hogy az iPhone-ok ára tovább fog emelkedni, és ezúttal az Egyesült Államokban is drágulnak a termékek.

Galéria megnyitása

Kép is érkezett az új kábelekről. Olyan kábelek szerepelnek a felvételen, melyek halvány színeket kaptak, de a csatlakozójuk maradt fehér, „csak” a ráhúzott szövet és a törésgátló, ami színezetet kapott. Illetve ez nem minden esetben igaz, mert a fekete kábel a képen fekete csatlakozóval szerepel, itt minden bizonnyal még a szövet alatt is fekete gumiréteg található. Megállapítható az is a kábelek kapcsán, hogy USB-C csatlakozó került mindkét végükre.

A színes kábelek hírét időközben többen is megerősítették egyébként, szóval tényleg jó esély van arra, hogy az Apple ilyen módon dobja majd fel a termékek csomagolását. Az iPhone 15 modellek mellé kerülő kábelek harmóniában lesznek a mobilokkal, ez alapján a termékvonal fekete, narancssárga, rózsaszín (barack), kék, valamint lila modellekkel vonulhat fel. A kábelek ugyan fakó árnyalatúak, de a mobiloknál valószínűleg marad majd a korábban alkalmazott erőteljesebb „festés”.

Galéria megnyitása

Az Apple általában arra törekedett az utóbbi időben, hogy az eszközök és kiegészítők szintjén csökkentse a környezeti terhelést. Itt a szövegbevonat csak még több műanyag hulladékot jelenthet, ha csak nem arról van szó, hogy itt az Apple célja az volt, hogy ellenállóbbak legyenek a gyári kábelek. Bízunk abban, hogy jobban fogják bírni a strapát, és ha így lesz, akkor ez igazából egy pozitív előrelépést jelenthet még környezetvédelmi szempontból is. Hiszen ebben az esetben tovább lehetne a gyári kábelt használni.

Galéria megnyitása

A vállalat már korábban elkezdte a szövetes kábelekre történő átállást, így ez a lépés is beleillik a képbe. Már az összes MagSafe 3 támogatású MacBook Air és MacBook Pro ilyen kábelt kapott, méghozzá ugyancsak színben passzoló változatokban. Nem kizárt, hogy a jövőben az iPadek és egyéb termékek is színes szövet kábelekkel a dobozukban fognak már a boltok polcain landolni, de ez még odébb van. A iPhone 15 széria szeptember első felében fog debütálni, ha semmi nem jön közbe a cégnek.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére