Széthajtott, folyadékhűtéses GeForce GTX 580

Széthajtott, folyadékhűtéses GeForce GTX 580

Az Nvidia egyik neves partnere, a Point of View már megint egy különleges videokártyával rukkolt elő, amely nem készülhetett volna el, ha a gyártó megszokott partnere, a TGT nem segített volna a munkában. A gyártópáros együttműködésének gyümölcseként egy új GeForce GTX 580-s videokártya jött létre, amely megkapta a „Beast” jelzést, ugyanis a termék nem csak gyárilag megemelt órajelekkel, hanem folyadékhűtő blokkal is rendelkezik. A Point of View/TGT GeForce GTX 580 „Beast” hűtőrendszere nem tekinthető komplett megoldásnak, mert ahhoz, hogy a terméket használatba tudjuk venni, kell egy komplett folyadékhűtő rendszer vízpumpával, csövekkel és hőleadó radiátorral. Amennyiben meglévő folyadékhűtő rendszerünkbe szeretnénk bekötni az újdonságot, akkor ellenőrizni kell, hogy az adott rendszer megfelelő hűtőteljesítményt kínál-e a forrófejű GPU lehűtéséhez.

A Point of View műhelyében korábban már készült egy GeForce GTX 580-as „Beast” modell, amely a mostaninál szerényebb specifikációkkal rendelkezik. A Friss, azaz a második „Beast” esetében a gyártó a GPU órajelét a referencia 772 MHz-ről egészen 873 MHz-ig emelte, ezzel szemben az első „Beast” GPU-ja csak 855 MHz-en ketyeg. A CUDA magok a referencia 1544 MHz helyett ennél a modellnél már 1746 MHz-en üzemelnek, míg a memóriachipek esetében ugyanúgy 4108 MHz-es effektív órajelet alkalmaztak, mint az első „Beast” esetében, ez pedig 100 MHz-cel magasabb órajel, mint ami a referencia modellek esetében érvényes.

Az 1536 MB-nyi GDDR5-ös memória ezúttal is 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GPU-hoz, a videokártya pedig most is rendelkezik DirectX 11-es, CUDA, PhysX, 3D Vision és SLI támogatással. A videó kimenetek között a szokásos két darab DVI és egy darab mini-HDMI port van jelen.

A gyártópáros legfrissebb videokártya különlegessége már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig nem kevesebb, mint 800 euró. Ne felejtsük el, hogy ha nincs komplett folyadékhűtő rendszerünk, akkor ehhez az összeghez még annak az árát is hozzá kell számolni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward