Shop menü

SZERSZÁMMENTESEN SZERELHETŐ M.2-ES SLOTOK AZ MSI MŰHELYÉBŐL

Az új dizájn az AMD 600-as sorozatú lapkakészleteivel ellátott alaplapoknál lesz elérhető, és esetenként nemcsak az SSD, hanem a hozzá tartozó alaplapi hűtőlemez beszerelését is segítheti, egy másik megoldás keretén belül.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Szerszámmentesen szerelhető M.2-es slotok az MSI műhelyéből

Az MSI-nél úgy gondolták, érdemes egyszerűsíteni az M.2-es SSD kártyák beszerelését, ennek érdekében egy szerszámmentes módszert dolgoztak ki, ami az egyes alaplapok esetében nemcsak az M.2-es SSD rögzítésére használható, de a hozzájuk készített alaplapi hűtőlemezhez is. A két megoldás szerkezeti felépítés terén különbözik egymástól, a céljuk viszont ugyanaz: egyszerűbbé, kényelmesebbé és gyorsabbá tenni az M.2-es formátumú SSD kártyák be- és kiszerelését.

Az M.2-es SSD rögzítése egyszerűen történik, hasonlóan ahhoz, amit az ASUS legújabb RoG sorozatú alaplapjainál már megszokhattunk. Ebben az esetben csak egy kis fület kell elfordítani az M.2-es SSD kártya behelyezését és helyére nyomását követően, ez a fül pedig megbízhatóan a helyén tartja majd az SSD-t. Ezt a megoldást EZ M.2 Clips néven emlegeti majd az MSI, és lényegében az AMD 600-as sorozatú lapkakészleteivel szerelt alaplapok nagy részénél elérhető lesz. Azokban az esetekben, amelyekben az SSD egy nagyobb alaplapi hűtő alá kerül, továbbra is csavaroznunk kell majd, de ez már egy másik történet.

A szerszámmentes SSD-rögzítés mellett szerszámmentes hűtőlemez rögzítést is kidolgoztak, ami a Screwless M.2 Shield Frozr nevet viseli. Ennél már egy picit trükkösebb lesz a szerelés, itt arra is figyelni kell, hogy a hűtőlemez alján lévő hővezető padról levegyük a fóliát, majd az SSD-re kell igazítani a lemezt, és a helyére is pattinghatjuk, ahogy az a lenti videón is látható, 49 percnél. Ezt a metódust még a Computex 2022 idején mutatta be először a gyártó.

49 percnél indul a lényegi rész

A hűtőlemez szerszámmentes rögzítése várhatóan az MSI MEG és MPG sorozatú alaplapjainál lesz elérhető, mint például az X670E MEG Godlike, az X670E MEG Ace, illetve az MPG X670E Carbon Wi-Fi. Ilyen rögzítést kaphatnak még a Mini-ITX formátumú B650-es MSI alaplapok is a tervek szerint. A többi alaplapnál jellemzően hűtőlemez nélküli M.2-es slottal találkozhatunk, ami az EZ M.2 Clips nevet viseli – ez természetesen az SSD szerszámmentes szerelhetőségéről gondoskodik.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére