Szerepjátszás és életutak a Cyberpunk 2077-ben

A készítők nyugalomra intenek: ez még mindig egy szerepjáték!

Szerepjátszás és életutak a Cyberpunk 2077-ben

A rajongók kissé aggódni kezdtek, amikor idén júniusban Cyberpunk 2077 hivatalos Twitter-oldalán megváltozott a játék leírása: korábban úgy szólt, hogy "egy szerepjáték a sötét jövőben...", most pedig az olvasható, hogy "nyitott világú akció-kaland történet..." Sokan ezek alapján úgy gondolták, hogy maga a szerepjáték rész már nem is fontos a CD Projekt RED-nek.

Most Mateusz Tomaszkiewicz, a questekért felelős vezető dizájner ezt rövidre zárta, mikor azt mondta: "a játékunk főként és elsősorban továbbra is egy szerepjáték".

Ezt követően közölt egy videót arról is, hogy mire számíthatunk skillek, statok és specializációk tekintetében, melyek mind fontosak egy szerepjátékban. A különböző skilleket menet közben módosíthatjuk, ahogy fejlődünk, cserébe pedig ezen skillek segítségével új utakat fedezhetünk fel a questek alatt, és más-más lehetőségek nyílnak meg,

Aztán erre jön rá még az a rendszer, amit a CD Projekt RED úgy hív, hogy életutak. Ez tulajdonképpen a karakterünk előéletéből fakad, amit a karaktergeneráláskor adhatunk meg, és összesen háromféle lesz belőle: Kid, Corpo és Nomad.

A Kid jelen esetben egy utcagyereket jelent, akinek például könnyebb dolga lesz megértetni magát a különböző bandákkal. Ezzel szemben a Corpo nagyvállalati múlttal érkezik, így ebben a közegben tud jobban érvényesülni.

Mindez nagyon jó hatással lesz az újrajátszhatóságra, hiszen azt jelenti, hogy kapásból legalább háromszor végig kell tolnunk a játékot ahhoz, hogy legalább a három életutat megtapasztaljuk - és akkor az egyéb különböző lehetőségekről, opciókról nem is beszéltünk, melyek a képességeinktől, cselekedeteinktől függnek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap