Shop menü

SZERÉNYEBB KAMERÁVAL JÖN A GLOBÁLIS POCO M4 5G

A Poco M4 5G nem lesz a kínálat legfényesebb csillaga, és akkor még finoman fogalmaztunk.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Szerényebb kamerával jön a globális Poco M4 5G

A Xiaomi az utóbbi időben főleg a Poco mobilok kínálatát építgette Európában a Redmi helyett, néhány Redmi is Poco néven jött az öreg kontinensre. Most pedig itt a Poco M4 5G, ami korábban Indiában jelent meg, de nem pontosan olyan specifikációval, mint amilyennel most köszönthetjük.

Felénk sajnos egy olyan Poco M4 5G variáns érkezik, ami gyengébb képességekkel fog szolgálni, mint az Indiában bejelentett. Az eszköz kamerarendszere az a terület, ami megsínylette az globális nyitást, az indiai készüléknek az előlapján és a hátán is jobb képalkotó volt, mint amiről most beszámolhatunk.

Galéria megnyitása

Szelfik készítésénél eredetileg 8 megapixeles szenzort használt a Poco M4 5G, viszont a hivatalosan Európába érkező modellnél már be kell érni egy 5 MPixeles frontkamerával. Ha videózni kell, akkor ugyanúgy Full HD felbontás támogatott, de valószínűleg gyengébb lesz a képminősége élesben.

Galéria megnyitása

A Poco M4 5G eredetileg egy 50 MPixeles főkamerával került bevetésre, amelynél képes volt a képpontok összevonásával növelni az érzékenységet, hogy jobban tudjon teljesíteni gyengébb fényviszonyoknál. A lencserendszere pedig F/1.8-as rekeszértékű volt, így aránylag sok fényt tudott befogadni. Ehhez képest a globális M4 5G kapott egy F/2.2-es apertúrájú optikát, és 13 megapixeles érzékelő lépett a színre kisebb fizikai mérettel. Gyengébb fényviszonyoknál valószínűleg jelentősen rosszabb teljesítményre lesz képes az M4 5G. Van még itt egy társkamera is, ami nem változott, ez 2 MPixeles és mélységérzékelésre képes.

Galéria megnyitása

Minden egyéb szempontból szerencsére ugyanazt kapjuk már, mint amit az indiai modell is nyújtott, de pont a kamerát alaposan megvágni, egy nagyon fájdalmas dolog, főleg ezen a szinten, itt ugyanis a különbség egészen biztos, hogy szembetűnő lesz. A mobil egy 6,58 colos IPS képernyőt vonultat fel Full HD+ felbontással és 90 Hz-es működést is támogatva. A védelméről Gorilla Glass gondoskodik. Az Android 12 operációs rendszerrel jön az újdonság, és eleve ezt használta a mobil, megtoldva persze a MIUI 13 grafikus felhasználói felülettel, melynek ezúttal sincs híján.

Galéria megnyitása

A Dimensity 700 rendszerchipet kapta meg a Poco M4 5G, ami normál használatban már teljesen elfogadható sebességről gondoskodik. A RAM 4 vagy 6 GB lehet kiviteltől függően, a tárhely pedig 64 vagy 128 GB kapacitással szolgálhat, és bővíthető lesz microSD kártyával. A nevének megfelelően biztosít 5G támogatást az okostelefon, és van benne 802.11ac szabványnak megfelelő Wi-Fi, valamint Bluetooth 5.1 modul is. Egyébként ezen a téren sok lehetőséget nyújt a Poco M4 5G, szolgál még NFC-vel, infra porttal és FM rádióval is az A-GPS vevőn felül.

Galéria megnyitása

Fekete, kék és sárga színben lesz elérhető a mobil az öreg kontinensen. 200 grammot nyom a Poco M4 5G, és 8,9 milliméter vastag. Rendelkezik cseppálló bevonattal a gépezet, és kapott C-típusú USB csatlakozót, valamint 3,5 milliméteres Jack aljzatot is. Mindezt egy 5000 milliamperórás kapacitású akkumulátor látja majd el a működéshez szükséges energiával, ami ha lemerül, 18 wattos teljesítménnyel lesz tölthető.

Galéria megnyitása

A Poco M4 5G áprilisban jelent meg Indiában, és most jön Európába, és valószínűleg a magyar piacon is hamarosan fel fog bukkanni. Az ára azonban ilyen specifikáció mellé igencsak meredek lett, 220 eurót kóstál már a 4/64 GB-os konfiguráció is, a 6/128 gigás modellért pedig 250 eurót kell majd leszurkolni. Ez mai árfolyamon már 100 ezer forintos költséget jelent egy telefonért, aminek 13 MPixeles a főkamerája.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére