Szeptember környékén érkezhet az Intel Lakefield és Tiger Lake sorozata?

Erről egy belsős Lenovo dokumentum árulkodik, amely a következő generációs ThinkPad notebookok megjelenésével kapcsolatban ad információt.

Szeptember környékén érkezhet az Intel Lakefield és Tiger Lake sorozata?

Az Intel hamarosan újabb processzorokat, pontosabban mobil SoC egységeket mutathat be, már amennyiben hihetünk a nemrégiben kiszivárgott Lenovo útitervnek, amelyet a NotebookCheck munkatársainak sikerült megkaparintaniuk. Az már eddig sem volt titok, hogy az Intel Tiger Lake sorozata még idén megérkezik, ám a korábbi információk alapján az év közepére várhattuk a rajtot, ám a friss adatok már szeptember-október környéki megjelenésről tesznek említést, és ebben az időszakban jöhet a különleges Lakefield SoC is.

Galéria megnyitása Az említett útiterv Persze itt konkrét notebookok megjelenéséről van szó, vagyis könnyen lehet, hogy a tényleges bejelentés tényleg az év közepén esedékes, az új processzorok köré épülő termékek pedig ősszel jelennek meg az üzletek polcain. A lenti útiterven az is látszik, hogy a Foveros 3D Packing technológiát használó Lakefield esetében konkrét gyártástechnológiát nem nevet meg az Intel, csak annyit árul el, hogy ez egy „3D-s” lapka, amelynek tokozásán belül eltérő csíkszélességgel készülhetnek az egyes komponensek.

A Lakefield egy különleges processzor lesz, ahogy az az eddigi információk alapján már tudható. A Foveros 3D Packing technológiára támaszkodó megoldás az ARM-től ellesett big.LITTLE architektúrát alkalmazza, vagyis az ötmagos processzor négy darab alacsony fogyasztású Tremont maggal, valamint egy nagyteljesítményű Sunny Cove maggal rendelkezik.

A Tiger Lake ezzel szemben már egy „planáris” megoldás, ami 10 nm-es csíkszélességgel készül, méghozzá annak is az optimalizált, második generációs kiadásával, amely segít az órajelek további növelésében, miközben a megszokott TDP keret megtartását is lehetővé teszi. A Tiger Lake modellek az Ice Lake-hez képest mind CPU, mind pedig iGPU terén újítást hoznak: a processzormagok a Sunny Cove architektúráról a Willow Cove architektúrára váltanak; az iGPU esetében pedig a Gen11 alapokat Gen12-re cserélik, vagyis itt már szerephez jut az Intel Xe architektúrája.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap