Shop menü

SZÉPEN CSENDBEN ELKEZDTE SZÁLLÍTANI INTEL ARC SOROZATÚ VIDEOKÁRTYÁIT A GIGABYTE

Az új modellek hivatalosan még nem mutatkoztak be a Gigabyte kínálatában, ám néhol már megjelentek az üzletek polcain.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Szépen csendben elkezdte szállítani Intel Arc sorozatú videokártyáit a Gigabyte

Az EEC (Eurasian Economic Commission) adatbázisában még október folyamán jelentek meg a Gigabyte Arc sorozatú videokártyái, amelyek azóta kereskedelmi forgalomban is elérhetővé váltak, igaz, egy olyan országban is kaphatóak, ahol elvileg nem kéne felbukkanniuk a nemzetközi szankció értelmében. A hivatalosan még be sem jelentett videokártyák egyelőre nem érhetőek el a gyártói weboldalon keresztül, illetve az sem derült ki, globálisan mikor debütálnak, ám a rajt tervezett időpontja már nem lehet messze, hiszen Oroszországban és Kazahsztánban is kaphatóak a termékek.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

Az újdonságok között két Arc A380-as, illetve egy Arc A310-es modell található, amelyek mindannyian ACM-G11-es típusú GPU köré épülnek. Ez a GPU az A380-s videokártyák esetében 8 Xe tömbbel és 96-bites memória-adatsínre kapcsolódó fedélzeti memóriával rendelkeznek, ami 6 GB-os kapacitással bír.

Az A310-es modell ezzel szemben már csak 7 Xe tömbbel gazdálkodhat, a 4 GB-nyi fedélzeti memória pedig 64-bites adatsínre kapcsolódhat. Órajelek terén tuningolt A380-as modelleknél 2350 vagy 2450 MHz-es boost órajelre számíthatunk, míg az Arc A310 referencia órajelen üzemel. Utóbbi videokártya nem kapott PCI Express tápcsatlakozót, míg az A380-asok fedélzetén egy hattűs PCI Express tápcsatlakozó található.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A nyomtatott áramköri lap mindhárom modellnél ugyanazzal a dizájnnal készül, meglehetősen rövid kivitelben, így a Gigabyte Intel Arc A380 Gaming OC modellnél a harmadik ventilátor mögött nincs már nyomtatott áramköri lap – itt a hűtés mindössze egyetlen hőcsövet alkalmaz. Az Arc A310 egyébként ugyanazt a dizájnt alkalmazza, mint az A380-s WindForce modell, ahogy az a lenti képen is látható.

Galéria megnyitása

A raktáron lévő és megvásárolható videokártyák az alábbi árakon kaphatóak jelenleg:

  • GIGABYTE Intel Arc A380 GAMING OC – 14 999 orosz rubel (231 amerikai dollár)
  • GIGABYTE Intel Arc A380 WINDFORCE OC – 13 999 orosz rubel (216 amerikai dollár)
  • GIGABYTE Intel Arc A310 WINDFORCE – 10 999 orosz rubel (170 amerikai dollár)

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére