Shop menü

SZÉP LASSAN KEZD KIRAJZOLÓDNI A GALAXY S23 SPECIFIKÁCIÓJA

Újabb információk láttak napvilágot a Galaxy S23-at illetően, és a Galaxy S23 Ultra pedig a Geekbench keretei között bukott le.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Szép lassan kezd kirajzolódni a Galaxy S23 specifikációja

A Samsung előre láthatólag január-február környéként leplezheti le a Galaxy S23 szériát, ami meghatározza majd a vállalat jövő évi kínálatát. A felsőkategóriás eszközök érkezése tehát még azért jócskán odébb van, de eközben szinte napról napra tudunk meg többet a termékekkel kapcsolatosan.

Mostanra a Galaxy S23 legtöbb főbb paraméterét megismerhettük, lassan több dolgot tudunk róla, mint amit még titkolhat. Az okostelefon egy 6,1 hüvelykes megjelenítőt fog kapni, mely Full HD+ felbontással rendelkezik. A Samsung marad majd az AMOLED technológia alkalmazásánál, amin aligha lehet meglepődni. 120 Hz-es lesz a panel az ismert adatok alapján. Egy kicsi lyukban lesz elhelyezve az előlapon a kamera, és ezen a ponton egy 10 megapixeles, 4K videózásra képes megoldásról beszélhetünk majd.

Galéria megnyitása

A szerkezet új dizájnt kap, amiben a kamera környezete jelentősen átalakul, nem lesz már nagy sziget, de az optikák ugyanúgy ki fognak emelkedni a hátlapon, hiszen ezt nem tudják a fejlesztők másként megoldani a képalkotó modulok mérete miatt. A Galaxy S23 főkamerája 50 megapixeles érzékelőt fog alkalmazni jelen állás szerint, és optikai stabilizátorral is fel lesz vértezve. Az okostelefon ultraszéles látószögű képalkotója egy 12 MPixeles szenzort hasnál majd, és lesz még itt egy zoomolásra felkészített, 10 megapixeles kamera is.

Az eszköz a Snapdragon 8+ Gen 2 rendszerchipet biztosan alkalmazza majd. Az még kérdéses, hogy emellett lesz-e olyan variáns, ami az Exynos lapkát fogja munkára, de elképzelhetőnek tartják, hogy nem. Nagyon hosszú ideje nem volt olyan, hogy a Galaxy S sorozat tagjai egyetlen lapkán voltak, de most egészen erőteljes pletykák szólnak erről. Mi továbbra is óvatosak lennénk ezzel a kijelentéssel. A Galaxy S23 már volt Geekbench mérésen is, ahol a Qualcomm soron következő csúcskategóriás chipjével bukkant fel.

Galéria megnyitása

A Galaxy S22 egyik legnagyobb gyengesége az akkumulátora volt. Hogy itt mi lesz a helyzet ezen a téren, azt most még nem lehet megmondani, de az egészen biztos, hogy a hitelesítési vizsgálatokon egy kövérebb akkuval jelent meg a Galaxy S23. A 3700 mAh-s telep helyét egy 3900 milliamperórás megoldás veheti át. Tölteni a készüléket a 25 wattal lehet majd kábelen keresztül, szóval a Samsung továbbra sem tervezi a komolyabb gyorstöltés bevezetését, és a vezeték nélküli töltési opció is csak 15 wattos lesz a kiszivárgott információk szerint.

A Galaxy S23 Ultra kapcsán is van újabb kiszivárgott információ, ez is teljesítményteszten járt. De nem hozott nagy meglepetést a mérés, miután a SGS23 Ultra modell is a Geekbench-ben bukott le, mint az S23 nemrégiben, és ugyanúgy a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 2 rendszerchip volt a gépben.

Galéria megnyitása

A Galaxy S23 1524 és 4597 pontot produkált korábban, most az S23 Ultra pedig 1521, illetve 4689 pontos performansszal a neve mellett ütötte fel a fejét. A többmagos terhelésnél a minimális pluszt talán annak köszönheti, hogy jobb a hűtése a nagyobb méretének köszönhetően, és hosszabb ideig tudta a maximális működési frekvenciát tartani a teljes CPU terhelés közben.

Galéria megnyitása

Az órajelek az SM-S918U modellszámmal illetett okostelefonnál is ugyanazt a képet mutatják, mint korábban az SM-S911U-nál. Van egyetlen maggal egy csúcsklaszter, ez 3,36 GHz-es frekvencián üzemel, ez alatt található négy darab 2,8 GHz-es feldolgozó, és a sort pedig három darab 2 GHz-en működő megoldás zárja. A Galaxy S23 Ultra is elérhető lesz 8 GB-nyi memóriával, mint az elődje, de ebből biztos, hogy lesz jobban felszerelt kivitel is 12 GB-tal, vagy akár még több RAM-mal.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére