Szennyeződés miatt 10 000 szilícium ostya sérülhetett a TSMC-nél

Az eset a jelek szerint csak a 12 és 16 nm-es csíkszélességgel dolgozó üzemrészeket érintette.

Szennyeződés miatt 10 000 szilícium ostya sérülhetett a TSMC-nél

A DigiTimes értesülései szerint a TSMC egyik üzemében ideiglenesen le kellett állítani a termelést, ugyanis a szilícium ostyák egy részét kémiai szennyeződés érhette. A kellemetlen eseményről elsőként a tajvani híroldal, az ETtoday számolt be.

Galéria megnyitása Így kell elképzelni a szilícium ostyákat Az aktuális információk szerint úgy tűnik, hogy a TSMC Fab 14B üzemében történt „baleset” legalább 10 000 szilícium ostyát érint, vagyis legalább ennyi ostya mehetett kárba, ami elég nagy érvágás. Ezeken az ostyákon különböző processzorok, GPU-k, illetve egyéb vezérlők lehettek – azt egyelőre sajnos nem tudni, pontosan mely gyártókat és mely termékeket érinti az eset. Annyi biztos, hogy a szóban forgó gyártósoron 12 és 16 nm-es csíkszélességgel történt a termelés, amelyet egyebek mellett az Nvidia Turing és Pascal grafikus processzoraihoz, valamint az AMD egyes egyedi SoC egységeihez használnak – utóbbiak között PlayStation 4 és Xbox One lapkák lehetnek. Rajtuk kívül persze egyéb piaci szereplők is igénybe veszik a tajvani bérgyártó 12 és 16 nm-es gyártósorait, mind például a Huawei és a MediaTek is.

Annyi biztosmal tűnik, hogy a 7 nm-es csíkszélességgel készülő termékek, mint például a második generációs EPIC szerverprocesszorok, valamint a Radeon VII és egyéb kártyákhoz használt grafikus processzorok termelése zavartalan.

A TSMC hírünk írásakor hivatalosan még nem reagált az eseményre, mindössze annyi történt, hogy az ETtoday munkatársainak megerősítették, valós az az információ, ami az első híradásokban megjelent. Maga a FAB 14 egyébként havi szinten 100 000 szilícium ostyát gyárt, az viszont nem világos, hogy a FAB 14B termelése pontosan mekkora.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap