Szénné pereli egy orosz cég a Twitch-et

Örökre be akarják tiltani a streamer szolgáltatót az országban.

Szénné pereli egy orosz cég a Twitch-et

Oroszország harmadik legnagyobb vállalata, a Rambler Group beperelte a Twitch-et, szerintük ugyanis a streamer szolgáltató illegálisan közvetítette az angol Premier League mérkőzéseit, amire márpedig a Rambler Groupnak exkluzív jogai vannak. Az orosz vállalat szerint összesen körülbelül 36 ezer jogsértés történt, amiért 2,9 milliárd dollárnak megfelelő rubelt szeretnének behajtani, és nem mellesleg be akarják tiltani a Twitch működését Oroszországban.

A Rambler Group előtt nem kis feladat áll: nagyon úgy tűnik, hogy minden jogsértést egyesével kell bebizonyítaniuk, ráadásul még  ha el is ítélik a Twitch-et, akkor sem lesz könnyű beszedni a pénzt egy amerikai vállalattól. A helyi média szerint egyébként nem lenne túl jó, ha az orosz vállalat nyerne, és kitiltanák a Twitch-et, ugyanis Haji Makhtiev szerint ez a hely az online játékosok első számú szocializációs központja, amit a YouTube követ. Az újságíró úgy véli, ha a Twitch kikerül a képből, akkor hamarosan a YouTube következhet a tiltási listán.

A Sports.ru társalapítója, Dmitry Navosha hozzátette, hogy a Twitch valószínűleg komolyabban veszi majd az ügyet, mint a DailyMotion, amit 2017-ben tiltottak ki, miután a vállalat nem reagált egy jogsértési ügyben a Gazprom Mediának.

A Twitch úgy kommentálta a helyzetet, hogy a felhasználóinak elérést biztosít a platformhoz, de a tartalom felett semmilyen joggal nem rendelkezik, nem tudja azokat megváltoztatni, és nem tudja követni az esetleges jogsértéseket sem. Hozzátették, hogy a Rambler nem szolgáltatott számukra részletes információkat a jogsértésekkel kapcsolatban, csak screenshotokat küldtek át, dátum nélkül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap