Szemrevaló lett a Palit 4 GB-os GeForce GTX 960-asa

Az új videokártya piros-fekete színvilágot alkalmazó egyedi hűtést kapott, viszont referencia órajeleken üzemel, így a tuningolás a felhasználók dolga lesz.

Szemrevaló lett a Palit 4 GB-os GeForce GTX 960-asa

A GeForce GTX 960-as videokártyák 4 GB-nyi fedélzeti memóriával felvértezett változatai, ha lassan is, de már azért elkezdtek szállingózni: az elmúlt hetek folyamán több modellt is bemutattunk már, most azonban egy új versenyző érkezett a Palit színeiben.

A GeForce GTX 960 4 GB JetStream névre hallgató újdonság nem csak azzal emelkedik ki a hagyományos GeForce GTX 960-as videokártyák közül, hogy a referencia modellekhez képest kétszer több VRAM-ot kínál, hanem azzal is, hogy egy nagyon figyelemfelkeltő egyedi hűtést alkalmaz, ami némi tuningra is módot ad.

A piros-fekete színvilágra alapozó, két ventilátorral ellátott kétslotos videokártya hűtő alatt egy GM206-os GPU lapul, amelyhez a 128-bites memória-adatsínen keresztül összesen 4 GB-nyi GDDR5-ös VRAM kapcsolódik. A GPU esetében a referenciának megfelelően 1127 MHz-es alap- és 1178 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajelen ketyeg, a GDDR5-ös fedélzeti memória pedig ugyancsak referencia értéket, azaz 7 GHz-es effektív órajelet alkalmaz.

A szemrevaló videokártya a referencia modelleknél halkabban üzemel, és az extra hűtés jóvoltából tuning terén is nagyobb mozgásteret biztosít – igaz, ahogy az lenni szokott, a tuninggal elérhető maximális órajel értéke most is lutri. A videokártya stabil tápellátásáról a PCI Express 3.0 x16-os slot mellett egy hattűs PCI Express tápcsatlakozóval gondoskodhatunk.

A megjelenítőket szokás szerint ezúttal is két DVI, egy HDMI 2.0-s és egy DisplayPort 1.2-es port szolgálja ki. A Palit GeForce GTX 906 4 GB JetStream rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban nem tudható, pontosan mennyibe kerül majd az újdonság.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward